Image
Kvarteret Verkstan.

Vricon tar steget in i nya Ebbepark

Uthyrning Det snabbväxande utvecklingsföretaget Vricon skrivit avtal med Sankt Kors för inflyttning i den första byggnaden i kvarteret Verkstan i Ebbepark. Vricon blir det första större företaget som är klart för inflytt i Verkstan i början av 2021.


Anna-Maria Jakobsson.

Jakobsson klättrar inom Sankt Kors

Karriär Styrelsen i Sankt Kors i Linköping har beslutat att utse Anna-Maria Jakobsson till vice vd för det kommunägda bolaget, med tillträde den 1 mars.


Materialnätverk först ut i Cavok District

Bygg/Arkitektur Området kring Linköpings flygplats börjar ta form på allvar. Samtidigt breddas den tidigare inriktningen från flyg till en företagsmiljö med spets inom flyg, rymd och innovativa material. Det första som byggs är fastigheten där materialnätverket Innovative Materials Arena (IMA) kommer att ha en nod för sin verksamhet.


Sankt Kors utvärderar möjligheterna att bygga ett "Eco Canopy" i Ebbepark i Linköping.

Eco Canopy utvärderas i Ebbepark

Bygg/Arkitektur En undersökning gjord av White Arkitekter, med stöd av Naturvårdsverket, visar att Linköpingsbon vill ha både stadsliv och lugn i sin boendemiljö.


Ny hyresgäst till Ebbepark

Uthyrning Solcellstillverkaren Epishine flyttar till Sankt Kors Ebbepark i Linköping.


Campushallen öppnar ny anläggning i Ebbepark.

Första avtalet i Ebbepark blir en träningsanläggning

Uthyrning Utvecklingen av Linköpings nya stadsdel Ebbepark fortsätter och nu är det klart att området får en träningsanläggning. Ebbeparks första avtal skrivs med Campushallen, som idag bedriver verksamhet vid Linköpings universitet.


200 bostäder och fler företag till Ebbepark

Bygg/Arkitektur Nu finns den sista pusselbiten på plats för att kunna utveckla hela Ebbepark i Linköping. I arbetet med detaljplanen bröts den fjärde och sista etappen ut för att möjliggöra en snabbare process med de tre första. Nu har även detaljplanen för den sista delen vunnit laga kraft och det innebär att planeringen för hela Ebbepark kan ta ordentlig fart.


Åhlin & Ekeroth får bygga för Sankt Kors

Bygg/Arkitektur Östgötaföretaget Åhlin & Ekeroth Byggnads AB har fått uppdraget att bygga kvarteret Verkstan i den första etappen av Ebbepark i Linköping. Beställare är Sankt Kors Fastighets AB och entreprenaden som ligger i storleksordningen 300 miljoner kronor utförs som så kallad totalentreprenad i samverkan.


Grattis Sankt Kors!

Bolag På söndag fyller Sankt Kors i Linköping 90 år.


NCC i samarbete med Sankt Kors

Bolag NCC och det kommunägda fastighetsbolaget Sankt Kors har inlett ett strategiskt partneringsamarbete för parkeringshus i Linköping. Samarbetet är tecknat för minst tre år framöver och ordervärdet kan uppgå till 400 miljoner kronor. 


Skapar miljöteknikplattform i Östergötland

Bolag Region Östergötland skapar tillsammans med kommunala Sankt Kors en ny plattform för miljöteknikföretag i den nya stadsdelen Ebbepark i Linköping.


Vreta Kluster blir aktiebolag

Bolag Vreta Kluster i Linköping ombildas vid årsskiftet till ett aktiebolag. Företaget har på bara fem år blivit en etablerad mötesplats för de gröna näringarna.


Campushallen etablerar sig i Ebbepark

Uthyrning Byggstarten för Ebbepark i Linköping närmar sig och nu har Campushallen skrivit ett intentionsavtal med Sankt Kors om att etablera en träningsanläggning i den första etappen.


Första spadtaget för Vallastadens nya multihus

Bygg/Arkitektur På torsdag tas det första spadtaget för nya multihuset i Vallastaden i Linköping. I samband med detta offentliggörs även vinnaren av namntävlingen som pågått bland allmänheten under januari månad.


ESS etablerar sig i Linköping

Uthyrning Det internationella samarbetet för materialforskning ESS, European Spallation Source, etablerar sig i Wahlbecks företagspark i Linköping.


Sankt Kors frigör kapital

Bolag I och med försäljningen av Sanktera frigör Sankt Kors resurser för fortsatt strategisk utveckling av Wahlbecks företagspark, Vreta Kluster och området kring Linköpings City Airport.


Sankt Kors storsäljer i Mjärdevi

Transaktioner Linköpings kommunala fastighetsbolag Sankt Kors säljer sin andel, värd 360 miljoner kronor, i Sanktera AB som äger Ericssons fastigheter i Mjärdevi, Linköping.

Sankt Kors frigör kapital

Bolag I och med försäljningen av Sanktera frigör Sankt Kors resurser för fortsatt strategisk utveckling av Wahlbecks företagspark, Vreta Kluster och området kring Linköpings City Airport.


Sankt Kors gör fastighetsaffär med Saab

Transaktioner Kommunala Sankt Kors Fastighets AB köper fastigheter och ett större markområde vid Linköping City Airport från Saab. Affärsuppgörelsen omfattar även Saabs köp av en flyghangar från Sankt Kors.


Wahlbecks i Linköping byggs ut

Bygg/Arkitektur I början av 2015 ska spaden sättas i marken för att göra Wahlbecks Företagspark i Valla till en unik tillväxtmiljö i nära samarbete med Linköpings universitet. Dagens 30 000 kvadratmeter ska bli 50 000. Det hela är ett led i en större omvandling där tillväxt, ledande forskning och hållbarhet samverkar för att länka samman Linköpings universitet och Mjärdevi Science Park med stadskärnan.


Toppnotering för Mjärdevi

Bolag Vid årsskiftet var vakansgraden i Mjärdevi Science Park i Linköping, omfattande 190 000 kvadratmeter, 6,7 procent, vilket är den lägsta noteringen hittills.
För ett år sedan var vakansgraden 10,5 procent.