Image
Sankt Kors bygger 5 500 kvadratmeter kontor i Ebbepark.

Sankt Kors bygger entrébyggnad i Ebbepark

Bygg/Arkitektur Linköpings kommunägda bolag Sankt Kors bygger en 5 500 kvadratmeter stor kontorsbyggnad som fungerar som en entré till stadsdelen Ebbepark.


Skiss på den 2800 kvm stora kontorsbyggnad för Axis utvecklingsavdelning i Ebbepark, Linköping. Illustration- Winell & Jern arkitekter.

Sankt Kors bygger nytt åt Axis i Ebbepark

Uthyrning Axis Communications har tecknat avtal med Sankt Kors om att hyra en ny 2 800 kvadratmeter stor kontorsbyggnad i Ebbepark i Linköping.


Anna-Maria Jakobsson, vd för Sankt Kors.

"Största investeringarna som vi någonsin gjort"

Bolag Sedan årsskiftet är Anna-Maria Jakobsson ny vd på det kommunala bostadsbolaget Sankt Kors i Linköping. För Fastighetssverige berättar hon om de pågående jätteprojekten och sina framtidsplaner för bolaget.


Vreta kluster.

Vreta Kluster växer och förstärker organisationen

Bolag Vreta Kluster har vuxit snabbt och befinner sig i en positiv utveckling. Tusentals människor besöker klustret varje år och företaget leder ett antal stora utvecklingsprojekt inom de gröna näringarna. Nu tas nästa steg i utvecklingen då organisationen förstärks med en ny vd. Nuvarande vd, Helene Oscarsson, kommer att vara kvar i företaget för att framöver driva arbetet med utveckling och kommunikation.


Kvarteret Verkstan.

Vricon tar steget in i nya Ebbepark

Uthyrning Det snabbväxande utvecklingsföretaget Vricon skrivit avtal med Sankt Kors för inflyttning i den första byggnaden i kvarteret Verkstan i Ebbepark. Vricon blir det första större företaget som är klart för inflytt i Verkstan i början av 2021.


Anna-Maria Jakobsson.

Jakobsson klättrar inom Sankt Kors

Karriär Styrelsen i Sankt Kors i Linköping har beslutat att utse Anna-Maria Jakobsson till vice vd för det kommunägda bolaget, med tillträde den 1 mars.


Materialnätverk först ut i Cavok District

Bygg/Arkitektur Området kring Linköpings flygplats börjar ta form på allvar. Samtidigt breddas den tidigare inriktningen från flyg till en företagsmiljö med spets inom flyg, rymd och innovativa material. Det första som byggs är fastigheten där materialnätverket Innovative Materials Arena (IMA) kommer att ha en nod för sin verksamhet.


Sankt Kors utvärderar möjligheterna att bygga ett "Eco Canopy" i Ebbepark i Linköping.

Eco Canopy utvärderas i Ebbepark

Bygg/Arkitektur En undersökning gjord av White Arkitekter, med stöd av Naturvårdsverket, visar att Linköpingsbon vill ha både stadsliv och lugn i sin boendemiljö.


Ny hyresgäst till Ebbepark

Uthyrning Solcellstillverkaren Epishine flyttar till Sankt Kors Ebbepark i Linköping.


Campushallen öppnar ny anläggning i Ebbepark.

Första avtalet i Ebbepark blir en träningsanläggning

Uthyrning Utvecklingen av Linköpings nya stadsdel Ebbepark fortsätter och nu är det klart att området får en träningsanläggning. Ebbeparks första avtal skrivs med Campushallen, som idag bedriver verksamhet vid Linköpings universitet.


200 bostäder och fler företag till Ebbepark

Bygg/Arkitektur Nu finns den sista pusselbiten på plats för att kunna utveckla hela Ebbepark i Linköping. I arbetet med detaljplanen bröts den fjärde och sista etappen ut för att möjliggöra en snabbare process med de tre första. Nu har även detaljplanen för den sista delen vunnit laga kraft och det innebär att planeringen för hela Ebbepark kan ta ordentlig fart.


Åhlin & Ekeroth får bygga för Sankt Kors

Bygg/Arkitektur Östgötaföretaget Åhlin & Ekeroth Byggnads AB har fått uppdraget att bygga kvarteret Verkstan i den första etappen av Ebbepark i Linköping. Beställare är Sankt Kors Fastighets AB och entreprenaden som ligger i storleksordningen 300 miljoner kronor utförs som så kallad totalentreprenad i samverkan.


Grattis Sankt Kors!

Bolag På söndag fyller Sankt Kors i Linköping 90 år.


NCC i samarbete med Sankt Kors

Bolag NCC och det kommunägda fastighetsbolaget Sankt Kors har inlett ett strategiskt partneringsamarbete för parkeringshus i Linköping. Samarbetet är tecknat för minst tre år framöver och ordervärdet kan uppgå till 400 miljoner kronor. 


Skapar miljöteknikplattform i Östergötland

Bolag Region Östergötland skapar tillsammans med kommunala Sankt Kors en ny plattform för miljöteknikföretag i den nya stadsdelen Ebbepark i Linköping.


Vreta Kluster blir aktiebolag

Bolag Vreta Kluster i Linköping ombildas vid årsskiftet till ett aktiebolag. Företaget har på bara fem år blivit en etablerad mötesplats för de gröna näringarna.


Campushallen etablerar sig i Ebbepark

Uthyrning Byggstarten för Ebbepark i Linköping närmar sig och nu har Campushallen skrivit ett intentionsavtal med Sankt Kors om att etablera en träningsanläggning i den första etappen.


Första spadtaget för Vallastadens nya multihus

Bygg/Arkitektur På torsdag tas det första spadtaget för nya multihuset i Vallastaden i Linköping. I samband med detta offentliggörs även vinnaren av namntävlingen som pågått bland allmänheten under januari månad.


Ny stadsdel i Linköping miljöcertifieras

Energi/miljö Sankt Kors Fastigheter omvandlar företagsparken Wahlbecks till Linköpings nya stadsdel Ebbepark. Man har valt att använda det brittiska miljöcertifieringssystemet Breeam och blir ett av få projekt i landet med certifieringsnivån Breeam-Se Excellent. 


Sankt Kors och Stångåstaden bygger ny stadsdel i Linköping

Bygg/Arkitektur År 2022 ska den stå klar, Linköpings nya stadsdel med 50 000 kvadratmeter verksamhetsyta och 500 bostäder. Under det nya namnet Ebbepark, omvandlas den gamla företagsparken Wahlbecks, till en hållbar stadsdel med bostäder, företag och stadsliv. Byggstart sker redan i vår.