Image

Första spadtaget för Coop i Solberga, Strängnäs

BYGG Bygglovet för den nya Coop Forum i Solberga köpcentrum utanför Strängnäs beviljades i början på april och i dag tar man första spadtaget.
Publicerad den 7 Maj 2009

Stormarknaden som öppnar lagom till påsk 2010 blir på 5 000 kvadratmeter med ett brett sortiment av mat med särskilt fokus på färskvaror. Dessutom finns givetvis en mängd specialvaror bland annat för hem, barn och fritid.

Som ett led i hållbarhetsarbetet på handelsplatsen kommer miljösmarta energilösningar att byggas in från början. Bland annat kommer spillvärmen från anläggningen för livsmedelskyla att tillvaratas. Målsättningen är att fastighetens förbrukning ska ner till halva GreenBuilding-normen.

Handelsplatsen som ägs och utvecklas gemensamt av KF Fastigheter och Kilenkrysset har för närvarande 15 000 kvadratmeter handelsyta men kommer successivt att byggas ut till totalt cirka 35 000 kvadratmeter.

Befintliga hyresgäster idag är Willys, Intersport, Jysk, Karlsson, Elon, Euronics och Nya Solberga blommor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige