Image

Ny hyresgäst i Solberga Köpcentrum

UTHYRNING Coop Forum blir först ut i den nya delen av Solberga köpcentrum utanför Strängnäs som ägs och utvecklas gemensamt av KF Fastigheter och Kilenkrysset.
Publicerad den 3 Februari 2009

Stormarknaden blir på 5 000 kvadratmeter med ett brett sortiment av mat med särskilt fokus på färskvaror. Dessutom finns givetvis en mängd specialvaror bland annat för hem, barn och fritid. Coop tecknar ett tioårigt hyresavtal.

En komplettering av tidigare bygglovansökan kommer att inlämnas i
veckan och byggstart är planerat till maj. Öppning är planerat till påsken 2010. Som ett led i kooperationens hållbarhetsarbete kommer miljösmarta energilösningar att byggas in från början. Bland annat kommer spillvärmen från anläggningen för livsmedelskyla att tillvaratas. Målsättningen är att fastighetens förbrukning ska ner till halva Green-Building normen.

– Vårt mål är att utveckla Solberga till ett modernt volymhandelsområde med ett brett utbud av dagligvaror och sällanköpsvaror säger Bernt-Olof Gustavsson, vd på KF Fastigheter.

Handelsplatsen har för närvarande 15 000 kvadratmeter handelsyta men kommer successivt att byggas ut till totalt cirka 35 000 kvadratmeter. Kilenkrysset har utvecklat Solberga köpcentrum till vad det är i dag och kommer att förvalta handelsplatsen även i framtiden. KF Fastigheter ska utveckla den nya delen av Solberga samt i framtiden driva handelsplatsen genom företagets erfarna centrumchefer.

– Vi ser fram emot att erbjuda en fantastiskt fin stormarknad med kvalitetsvaror till låga priser för alla i Strängsnäs med omnejd. Säger Ronnie Wångdahl, chef Coop Stormarknader.

Befintliga hyresgäster idag är Willys, Intersport, Jysk, Karlsson, Elon, Euronics och Nya Solberga blommor.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige