Image

Fastator anställer investment manager

Karriär Fastator har anställt Martin Friis som Investment Manager. Han tillträdde sin tjänst den 22 november och kommer främst att arbeta med strategi, affärsutveckling och att stärka bolagets kommunikation/investor relations. 
Publicerad den 7 December 2017
Joachim Kuylenstierna. Bild: Fastator
Joachim Kuylenstierna.

Martin Friis kommer närmast från Aura Light International där han har haft ett antal roller med fokus på internationell affärs- och produktutveckling, senast som tillförordnad verksamhetsansvarig i dess amerikanska dotterbolag. Han har tidigare studerat vid Handelshögskolan i Stockholm, Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet samt Stanford Center for Professional Development.

– Att ytterligare stärka organisationen och vidareutveckla vårt team är en viktig delkomponent när vi går in i en mer transaktionsintensiv fas. Vår tillväxtstrategi omfattar både Fastators innehavsportfölj och våra innehavsbolag. Fastators för närvarande största innehav, Offentliga Hus, avser att växa sin portfölj av stabilt avkastande samhällsfastigheter till en balansomslutning om cirka sex till sju miljarder från dagens 2,3 miljarder inom två år. Därefter avser vi att notera Offentliga Hus på börsen. För Fastator, Sveriges enda börsnoterade investmentbolag specialiserat mot fastighetssektorn, är det också viktigt att öka kommunikationen med våra aktieägare och andra intressenter. På så sätt synliggörs fördelarna med Fastators affärsidé - att på bästa sätt kunna allokera kapital till de fastighetsrelaterade bolag och tillgångar som för tillfället ger den bästa avkastningen, oavsett konjunkturläge, säger Fastators tillförordnade vd Joachim Kuylenstierna.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige