Image

Egains största IOT-projekt någonsin

Teknik Egain har tecknat avtal med det kommunala bolaget i finländska Jyväskylä som kopplar upp hela sitt bestånd mot Egain Edge. Projektet blir det största inom IOT i Egains historia.
Publicerad den 27 Augusti 2018
Egain i jätteprojekt i Jyväskylä. Bild: Suomen Ilmakuva Oy, City of Jyväskylä
Egain i jätteprojekt i Jyväskylä.

Egain, ledande leverantör av IoT och molnbaserade tjänster inom självoptimerande värmestyrning i flerbostadshus offentliggör nu en av de största affärerna i bolagets historia. Affären visar på att efterfrågan på smarta, molnbaserade IoT-lösningar för fastigheter är stor då det kommunala bostadsbolaget i Jyväskylä, Finland nu väljer att koppla upp hela sitt fastighetsbestånd till Egain Edge med full infrastruktur för Internet of Things i fastigheter.

Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy(JVA) och Egain har under ett par år samarbetat kring digitalisering och energioptimering i JVA:s fastigheter i Jyväskylä där samarbetet hela tiden har utvecklats mot att hitta nya lösningar och sett att driva utvecklingen framåt med goda resultat som följd.

Den nya överenskommelsen innebär att cirka 160 byggnader med 5 500 lägenheter som utgör ungefär 99 projekt av alla kommunala bostadsfastigheter i Jyväskylä nu digitaliseras och kopplas upp mot molntjänsten Egain Edge för löpande energi- och miljöoptimering och övervakning på distans, samt full implementering av Egains nya funktion för kostnadsreducerande effektstyrning Peak Control. Installationen förväntas vara klar under hösten 2018.

– Egain är en pålitlig och långsiktig partner för oss på JVA som hela tiden utvecklas och levererar värden för oss som kund. I och med detta nya avtal tar vi utöver Egains beprövade system för energi, miljö och inomhusklimat nu ett stort steg in i framtiden och adderar full IoT-uppkoppling till samtliga 6 000 lägenheter i vårt bestånd. Jag är övertygad om att det är helt rätt väg att gå sett till hur branschen och samhället utvecklas med mer mätning, uppkopplade byggnader och smarta molnbaserade system som underlättar både för oss och för våra hyresgäster, säger Vesa Moisio, ansvarig fastighetsförvaltare på JVA.

– Vi är mycket glada över att ha gjort klart med detta projekt som mig veterligen är ett av de största som genomförts då vi nu digitaliserar en hel stad med cirka 140 000 invånare. Vi vet att efterfrågan på IoT i fastigheter är stor och att vi kan leverera attraktiva och kostnadseffektiva lösningar för att tillgodose det behovet. Med detta nya avtalet med JVA får vi ett bra kvitto på det, säger John Aalto, Head of Sales Egain Group, Finland.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige