Image

Diös utvecklar Wasa-huset

Bostäder Nästa vecka påbörjar Diös utvecklingen av Wasa-huset i centrala Gävle. Fastigheten innehåller cirka 60 lägenheter och radhus som nu ska utvecklas med bland annat moderniserade allmänytor och en ny innergård.
Publicerad den 4 Maj 2018
Wasa-huset. Bild: Diös
Wasa-huset.

Projektet som helhet kommer att stå klart under våren 2020. I fas ett, med start nästa vecka, kommer fastighetens glastak att bytas ut, vilket beräknas vara klart i månadsskiftet oktober/november. I juni planeras att påbörja uppgraderingen av boendet och först ut är radhusen. Efter det fortsätter Diös utvecklingen av Wasa-huset med att modernisera allmänytor och att göra innergården mer attraktiv.

– Det känns riktigt bra att påbörja utvecklingen av Wasa-huset och därmed bidra till utvecklingen av Gävle. Vi vill kunna erbjuda bra boende och moderna lägenheter i centrum. Just nu pågår nya företags- och myndighetsetableringar och vi hoppas kunna möta en del av efterfrågan på centralt boende. säger Linn Westelius, förvaltare, Diös Gävle.

– Äntligen är vi igång med det vi anser blir en jätteviktig del av Gävles stadsutveckling. Ett modernt och attraktivt boende i centrum med närhet till all service. Nu ser vi fram emot projektstart som sker redan på måndag, säger Anders Hedström, affärschef, Diös Gävle.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige