Image

Diös bygger ut för Tillväxtverket i Östersund

Uthyrning Tillväxtverket växer med sin verksamhet och utökar sina lokaler i Östersund.
Publicerad den 7 Maj 2018
Tillväxtverket får större lokaler. Bild: Diös
Tillväxtverket får större lokaler.

Tillväxtverkets uppdrag är att skapa förutsättningar för företagande och för attraktiva regionala miljöer där företag utvecklas. På kontoret i Östersund finns bland annat enheten regionala miljöer, enheten regionalt tillväxtarbete, delar av enheterna internationell regionsamverkan, verksamhetsstöd och nypsförvaltningen samt Tillväxtverkets växel placerad. Här hanteras även EU-programmet Mellersta Norrland. I Östersund arbetar cirka 90 medarbetare vilket nu ska bli 110.

– Det känns jättebra att utveckla lokalerna för Tillväxtverket i Östersund och därmed möjliggöra utökad verksamhet med fler personer. Det betyder också att Östersund fortsätter att bevisa att vi rustade för att hantera både etablering och utveckling av myndigheter. Att Tillväxtverket växer ger dessutom fler möjligheter till ökat företagande vilket är väldigt positivt, säger Bengt Eveby, affärsutvecklare, Diös.

– Det är såklart glädjande att vi utökar vår verksamhet här i Östersund. Det är också väldigt positivt att vi kan sitta kvar i fastigheten som nu byggs ut och uppdateras av Diös för ytterligare modernisering. Vi har påbörjat rekryteringen av nya medarbetare och ser fram emot att få hälsa dem välkomna till vårt kontor som beräknas vara färdigställt i början av december, säger Homan Sadat, lokalansvarig enhetschef, Tillväxtverket.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige