Image

Concent utvecklar ytterligare 500 bostäder i Norrköping

Bygg/Arkitektur I december förra året utsågs Concent till vinnare i den markanvisningstävling som Norrköpings kommun utlyste för utveckling av 160 bostäder i stadsdelen Söderport. Nu ska Concent utveckla ytterligare 500 nya bostäder i området på en yta om cirka 28 500 kvadratmeter BTA.
Publicerad den 10 November 2016
Henrik Gidmark. Bild: Concent
Henrik Gidmark.

Concent får ytterligare en tilldelning av Norrköpings kommun samt förvärvar mark från en privat fastighetsägare för exploateringen av de nya bostäderna. När Söderport är färdigbyggt kommer det att finnas cirka 660 nyproducerade bostäder med blandad upplåtelseform i området.

Fokus ligger på tvåor och treor som enkelt kan göras om till ”minitreor” och minifyror”. Syftet är att det ska vara enkelt för boende att göra en bostadskarriär i området. Boende kommer att ha goda möjligheter att utnyttja kollektivtrafiken då bostäderna ligger ett stenkast från spårvagnen som på några minuter tar dem in till city.

- Norrköping och Söderport är ett intressant område för oss och vi är glada att få förtroendet att skapa fler små, smarta bostäder i denna expansiva tillväxtort. Utvecklingen av stadsdelen Söderport har präglats av ett väldigt positivt samarbete med Norrköpings kommun. Ett samarbete vi hoppas ska fördjupas ytterligare genom fler spännande projekt, säger Henrik Gidmark, affärsutvecklingschef på Concent.

Projektet bygger på förslag framtagna i samarbete med ÅWL arkitekter och har fokus på hög kvalitet och skandinavisk komfort som kombineras med expressiva gatufasader och effektiva planlösningar. Detaljplanearbetet påbörjas vid årsskiftet 2016/2017 och planerad byggstart är Q4 2018.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige