Image

Concent bygger bostäder i Norrköping

Bostäder Concent har vunnit en markanvisningstävling i stadsdelen Hageby i Norrköping. Där planeras för cirka 130 lägenheter.
Publicerad den 17 December 2015
Concent ska bygga cirka 130 lägenheter i stadsdelen Hageby i Norrköping. Bild: Concent
Concent ska bygga cirka 130 lägenheter i stadsdelen Hageby i Norrköping.

Marken, med en totalyta om 12 000 kvadratmeter BTA, förvärvas för cirka 30 miljoner kronor och det totala fastighetsvärdet vid färdigställande beräknas uppgå till cirka 335 miljoner kronor.

Projektet avser produktion av cirka 130 lägenheter. Bostäderna kommer främst upplåtas med bostadsrätt och företrädesvis vara små och yteffektiva 2:or och 3:or mellan 35-65 kvadratmeter.

Hageby är en stadsdel som idag enbart består av hyresrätter och Concent ser en stor potential i området. Att få en mer blandad bebyggelse med både hyresrätter och bostadsrätter skapar nya möten mellan människor, men ger även de som vill göra en bostadskarriär i Hageby möjlighet till det.

– Tomterna ligger i anslutning till den nya spårvägen, och det är sådant som vi tittar på i våra projekt. Vi vill att de som bor i våra bostäder ska ha goda möjligheter att utnyttja kollektivtrafiken, säger Johan Gustavsson, fastighetsutvecklare på Concent.

Concent planerar att satta spaden i backen efter sommaren och första inflytt blir då i slutet av 2017.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Corem säljer Gallerian Kvasten i Kalmar

Ekonomi/Finansiering Lokala medier rapporterar att Gallerian Kvatsen i centrala Kalmar stått tom under en längre tid. Fastighetssverige ringde upp Corems transaktionschef Peeter Kinnunen för att få veta mer om försäljningen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige