Image

Concent bygger bostäder i Norrköping

Bostäder Concent har vunnit en markanvisningstävling i stadsdelen Hageby i Norrköping. Där planeras för cirka 130 lägenheter.
Publicerad den 17 December 2015
Concent ska bygga cirka 130 lägenheter i stadsdelen Hageby i Norrköping. Bild: Concent
Concent ska bygga cirka 130 lägenheter i stadsdelen Hageby i Norrköping.

Marken, med en totalyta om 12 000 kvadratmeter BTA, förvärvas för cirka 30 miljoner kronor och det totala fastighetsvärdet vid färdigställande beräknas uppgå till cirka 335 miljoner kronor.

Projektet avser produktion av cirka 130 lägenheter. Bostäderna kommer främst upplåtas med bostadsrätt och företrädesvis vara små och yteffektiva 2:or och 3:or mellan 35-65 kvadratmeter.

Hageby är en stadsdel som idag enbart består av hyresrätter och Concent ser en stor potential i området. Att få en mer blandad bebyggelse med både hyresrätter och bostadsrätter skapar nya möten mellan människor, men ger även de som vill göra en bostadskarriär i Hageby möjlighet till det.

– Tomterna ligger i anslutning till den nya spårvägen, och det är sådant som vi tittar på i våra projekt. Vi vill att de som bor i våra bostäder ska ha goda möjligheter att utnyttja kollektivtrafiken, säger Johan Gustavsson, fastighetsutvecklare på Concent.

Concent planerar att satta spaden i backen efter sommaren och första inflytt blir då i slutet av 2017.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige