Image

Byggstart för hyresrätter i Högdalen

Bygg/Arkitektur Nu tas första spadtaget för kvarteret Valvankaret i Högdalen. Här kommer Riksbyggen i samarbete med IF Metall att uppföra 82 hyresrätter.
Publicerad den 1 Juni 2016
Riksbyggen och IF Metall kommer att uppföra 82 hyresrätter. Bild: Alessandro Ripellino Arkitekter
Riksbyggen och IF Metall kommer att uppföra 82 hyresrätter.

Det första spadtaget tas bland annat av Elin Olsson, ordförande i Exploateringsnämndens strategiråd, Stockholms stad, Leif Linde, vd för Riksbyggen och Gunilla Gustavsson, enhetschef på IF Metall.

– Det känns fantastiskt bra att sätta spaden i marken med tanke på det mycket stora behov som finns av fler hyresrätter i Stockholmsregionen. Riksbyggen inledde under 2015 en satsning på nyproduktion av hyresrätter och vi bygger redan hyresrätter på flera ställen runt om i Stockholm, säger Leif Linde.

Projektet har utvecklats och kommer att uppföras av Riksbyggen. IF Metall och Riksbyggen kommer att äga det färdigställda bostadsprojektet tillsammans. Riksbyggen uppför ett punkthus med 14 våningar som omfattar 82 småbostäder fördelat på 27 ettor, 54 tvåor och en fyra. Huset har också två souterrängplan med garage för bilar och cyklar. Projektet certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

– Kvarteret Valvankaret blir ett värdefullt tillägg i Högdalen med många nya och moderna hyresrätter. Smarta mobilitetslösningar och miljösmart och giftfritt byggande är framtidssatsningar för en stad som växer som aldrig förr, säger Elin Olsson.

Inflyttning är beräknad till december 2017. Arkitekter är Alessandro Ripellino Arkitekter och totalentreprenör Serneke i samverkan med Riksbyggen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Tyska investeraren om svenska marknadens attraktion

Bolag Johan Lagerdahl, Country Manager och Head of Asset Management på Patrizia Sverige, kommenterar bolagets senaste miljardinvestering i Malmö och berättar varför de fortsätter att växa i Norden samt varför pandemin inte har varit en utmaning för den tyska investeraren.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY