Image
Riksbyggen bygger 34 stadsradhus i Nyköping.
Riksbyggen bygger 34 stadsradhus i Nyköping. Bild: RIksbyggen

Riksbyggen bygger i Nyköping

Bostäder Riksbyggen bygger 34 stadsradhus på Brandholmen i Nyköping.
Publicerad den 2 Juni 2016

Byggstarten planeras till hösten men säljstarten för bostadsrättsradhusen i Brf Skeppsbyggaren har precis inletts.

Stadsradhusen är en hett eftertraktad boendeform även i storstäderna, och nu kommer ett område av den typen att byggas i Nyköping. Designen på husen är en utvecklad kopia på de stadsradhus som byggdes för tolv år sedan i kvarteret Smörblomman vid Nytorget i Nyköping. De husen belönades år 2005 med Sveriges arkitekter Södermanlands arkitekturpris för sin goda arkitektur och det moderna formspråket.

Brandholmen är stadsdelen vid Stadsfjärden och inloppet till Nyköpings hamn. Området, som är beläget ett par kilometer från centrum, har vuxit under flera år, men natur- och skärgårdskänslan är helt intakt. Här finns också närheten till skola och sportanläggningen Rosvalla med ishallar, fotbollsplaner, bowlinghall, tennishall, småbåtshamnar, restauranger och gym.

– Efterfrågan på bostäder i Nyköping är stor. Därför känns det bra att ge Nyköpings bostadsintressenter möjligheter till ett boende som är naturnära stadsnära och rymligt, som många efterfrågar idag. Att det dessutom blir i prisbelönt design från ett tidigare Nyköpingsbygge gör det extra roligt, säger Johan Wagner, projektledare på Riksbyggen.

Två radhustyper kommer att byggas. Atrium-radhusen, med trädgård på framsidan och baksidan, och stadsradhusen med trädgård på framsidan och en takterrass på tredje våningen. Storleken på radhusen är av det större slaget med fyra till fem rum och kök.

Säljstarten har precis inletts.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Tyska investeraren om svenska marknadens attraktion

Bolag Johan Lagerdahl, Country Manager och Head of Asset Management på Patrizia Sverige, kommenterar bolagets senaste miljardinvestering i Malmö och berättar varför de fortsätter att växa i Norden samt varför pandemin inte har varit en utmaning för den tyska investeraren.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY