Image
riksbyggen.jpg
riksbyggen.jpg Bild: Lennart Johansson/Stockholms stad

Riksbyggen bygger i Skärholmen

Bostäder Riksbyggen får markanvisning om cirka 200 lägenheter i Skärholmen. Markanvisningen är en del av den stora bostadssatsningen Fokus Skärholmen som sammanlagt ska ge 4 000 nya bostäder.
Publicerad den 23 Maj 2016

– Vi är mycket glada för markanvisningen som gör det möjligt för Riksbyggen att ta en ledande roll i utvecklingen av stadsdelen Skärholmen. Riksbyggen har ända sedan starten 1940 agerat samhällsutvecklare och arbetat utifrån vetskapen om att det inte bara är hus att bo i som vi uppför, utan att det främst gäller att bygga ett samhälle, säger Mårten Lilja, vice vd och chef för affärsområde bostad på Riksbyggen.

Projektet Fokus Skärholmen går ut på att bygga 4 000 bostäder i stadsdelarna Vårberg, Skärholmen, Sätra och Bredäng. Det är områden som har stora naturvärden med flera fantastiska stränder och ett starkt levande centrum. Det gör området till en viktig och attraktiv plats för utveckling – så att fler kan bo och leva här.

– Arbetet med utvecklingen av Skärholmen är ett led i en övergripande strategisk plan för att stärka Riksbyggens position i Stockholm som helhet och i Söderort i synnerhet, säger Dennis Söderlund, marknadsområdeschef Söderortssatsningen på Riksbyggen.

Riksbyggens vision är att bygga 1 000 nya bostäder i södra Stockholm till år 2020. Sammanlagt har Riksbyggen ett 20-tal planerade eller igångsatta projekt inom hela Stockholmsregionen.

Byggstart för de 200 lägenheterna i Skärholmen är planerad till årsskiftet 2018/2019 och inflyttning till 2020/2021.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Tyska investeraren om svenska marknadens attraktion

Bolag Johan Lagerdahl, Country Manager och Head of Asset Management på Patrizia Sverige, kommenterar bolagets senaste miljardinvestering i Malmö och berättar varför de fortsätter att växa i Norden samt varför pandemin inte har varit en utmaning för den tyska investeraren.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY