Image

Byggstart för seniorbostäder i Limhamn

Bostäder Nästa vecka tas det första spadtaget för Riksbyggens Brf Vågmästaren i Limhamn, ett Bonum seniorboende med 50 lägenheter.
Publicerad den 16 Juni 2016
Brf Vågmästaren i Limhamn. Bild: Riksbyggen
Brf Vågmästaren i Limhamn.

Spadtaget tas bland annat av Milan Obradovic, kommunalråd och ordförande i Tekniska nämnden, Malmö stad och Mårten Lilja, vice vd för Riksbyggen och chef för affärsområde bostad.

– Brf Vågmästaren är ett av flera byggen av seniorbostäder som vi under en kort tid kunnat starta i Malmö med omnejd. Det är glädjande med tanke på den stora efterfrågan som finns på den här typen av boende, säger Mårten Lilja.

Brf Vågmästaren ligger precis norr om systerföreningen Bonum Brf Våghuset, som uppfördes 2014, och föreningarna kommer att dela innergård. Brf Vågmästaren kommer att innehålla lägenheter på mellan 33 och 104 kvadratmeter.

– Malmö växer snabbt och det finns en stor efterfrågan på alla typer av bostäder under många år framöver. Jag ser positivt på att fler satsar på att bygga seniorboende som kan erbjuda äldre trygga och anpassade bostäder till rimligt pris, säger Milan Obradovic, kommunalråd och ordförande i Tekniska nämnden, Malmö stad.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige