Image

Botkyrkabyggen går vidare med andelsägarprojekt

Bolag 46 procent av de boende i Botkyrkabyggens fastighet Trälberget 1 i Eriksberg har tecknat intresseanmälan om att köpa sin lägenhet, genom projektet med andelsägarlägenheter. Det är den fastighet där intresset är störst, och Botkyrkabyggen gör därför den fastigheten till referensprojekt.
Publicerad den 12 Juni 2012

I de två övriga fastigheterna Trälberget 2 och Trälberget 3 är det också många som lämnat in intresseanmälan, om än inte lika många som i Trälberget 1.

Botkyrkabyggen utreder möjligheterna att utvidga projektet också i fastigheterna Trälberget 2 och Trälberget 3, även om intresset där inte har varit lika stort.

Botkyrkabyggen äger ca 12 000 lägenheter. Det är ett av landets större allmännyttiga bostadsföretag i en av Sveriges snabbast växande regioner. Som ett av verktygen för att vidareutveckla bostadsbeståndet genomför Botkyrkabyggen referensprojektet med Andelsägarmetoden – ett sätt att erbjuda hyresgäster att äga sin bostad utan ombildning till bostadsrättsförening. Botkyrkabyggen kvarstår som majoritetsägare och förvaltare.

- En del hyresgäster som står för stabilitet och trygghet, flyttar från sitt område och ofta från kommunen när de får bättre ekonomi och köper en lägenhet. Genom att erbjuda boende att köpa sin lägenhet hoppas vi att de ska bo kvar, säger Ulf Nyqvist, vd för Botkyrkabyggen.

Ett sätt för Botkyrkabyggen att vidareutveckla bostadsbeståndet är ägarinslag med Andelsägarmetoden bland hyresrätterna.

- Olika upplåtelseformer är ett naturligt inslag för att skapa stabilitet i framtidens miljonprogram. Vi presenterar en ekonomiskt och juridiskt solid modell som innebär trygghet för både kvarvarande hyresgäster och blivande andelsägare, säger Henrik Friman, vd för Andelsägarbolaget.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför tvivlar Rost på experternas kontors-profetior

Bolag Coronaeffekten är tydlig då uthyrningsgraden minskade med sex procentenheter och Diös gav hyresrabatter motsvarande 24 miljoner kronor under årets andra kvartal. Vd:n Knut Rost sammanfattar den turbulenta perioden med stolthet och konstaterar att bolaget står väl rustat finansiellt. För Fastighetssverige berättar han även varför han delvis förkastar prognoserna om kontorsmarknadens framtida förvandling.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY