Image

De första avtalen undertecknade i Botkyrkabyggens andelsägarprojekt

Bostäder 43 hyresgäster har tecknat avtal om att bli andelsägare i Botkyrkabyggens andelsägarprojekt, motsvarande 20 procent av lägenheterna i de aktuella fastigheterna.
Publicerad den 16 April 2014
Ulf Nyqvist. Bild: Botkyrkabyggen
Ulf Nyqvist.

Botkyrkabyggen - i samarbete med Andelsägarbolaget M2 AB - introducerar som första bostadsbolag i Sverige ett helt nytt sätt för att i en och samma fastighet kunna kombinera ägande med hyresrätter. Befintliga hyresgäster erbjuds köpa en andel i fastigheten och genom avtal få dispositionsrätt till lägenheten.

Ett referensprojekt genomförs nu i två fastigheter i Norsborg, söder om Stockholm, där 43 hyresgäster tecknat avtal för att bli andelsägare. Det motsvarar cirka 20 procent av lägenheterna i de aktuella fastigheterna.

- Det känns fantastiskt roligt att detta nu är realiserat. Det behövs fler former av ägande när det gäller boende och vi ser andelsägandet som en förmånlig variant som kan passa många, säger Botkyrkabyggens vd Ulf Nyqvist.

Botkyrkabyggen fortsätter att äga och ansvara för fastigheterna samt de lägenheter som kvarstår som hyreslägenheter. Hyresgäster som valt att inte bli andelsägare kommer därmed att ha kvar samma förvaltning och hyresvillkor som tidigare.

De boende som skrivit under avtalet tillträder som andelsägare den 1 juli.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det har blivit en generell prispress på marknaden"

Bolag Adapteo bygger, hyr ut och säljer anpassningsbara byggnader för skola, förskola, kontor, vård och hälsa. Företagets vd Philip Isell Lind af Hageby beskriver för Fastighetssverige hur de hanterar problemen kopplade till corona, konkurrensläget på marknaden och hur de arbetar med kostnadsanpassningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY