Image

All time high för Newsec

Uthyrning Under 2010 hyrde Newsec Asset Management ut över 165 000 kvadratmeter i Sverige, vilket är ”all time high” under ett år.
Publicerad den 21 Januari 2011
Annons
Image

- Aktiviteten på den svenska hyresmarknaden har ökat successivt i takt med stigande sysselsättningssiffror. Tidigare var företagen framför allt fokuserade på läget, men nu frågar man även efter god kvalitet – yteffektiva, nyrenoverande och miljöanpassade lokaler. Sammantaget tyder det på att hyrorna fortsätter upp under 2011, säger Fredrik Brandt, uthyrningschef på Newsec Asset Management.

En av uthyrningarna man gjort nyligen är till H&M, som etappvis flyttar in i en stor del av Marievik 28 under året.

- Vi är glada över att kunna välkomna ett starkt varumärke som H&M till fastigheten, som i och med denna uthyrning nu är i det närmaste fullt uthyrd, säger Rikard Bäckman, fastighetschef på Newsec Asset Management som förvaltar fastigheten på uppdrag av fastighetsägaren, den tyska öppna fastighetsfonden grundbesitz global förvaltad av RREEF Tyskland.

- Vi är nöjda över att ha säkrat lokalbehovet för vår fortsatta expansion i området med lokaler i denna för oss välbelägna och tilltalande fastighet, säger Lars Kyringer på H&M.

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Juristen: "Mäklarna behöver bli bättre i att upptäcka försök till penningtvätt"

Ekonomi/Finansiering Antalet rapporterade försök till penningtvätt genom fastighetsaffärer ökar menar förbundsjuristen på Mäklarsamfundet. Det behövs mer utbildning och att man jobbar mer aktivt med frågorna inom mäklarkåren, det säger Emil Ericsson som är expert på penningtvätt. Här kommer han med fyra konkreta tips på hur man kan undvika att fastigheten säljs i kriminella syften.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige