JM gör affärer i både Norge och Finland

Transaktioner JM gör två separata affärer, i Norge och Finland.
JM och Entra har tecknat avtal om utveckling av en ny stadsdel i Oslo. JM köper också en fastighet för utveckling av 850 bostäder i Esbo, Helsingfors.


Skanska säljer för 830 miljoner till Entra

Transaktioner Skanska har sålt sitt hälftenägande i kontorsfastigheten Sundtkvartalet i Oslo, Norge, till sin joint venture-partner Entra Eiendom för 795 miljoner norska kronor, cirka 830 miljoner svenska kronor.


SBB köper för 1,2 miljarder i Norge

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget gör sin andra affär i Norge och köper nio samhällsfastigheter för 1,15 miljarder norska kronor, motsvarande cirka 1,2 miljarder svenska kronor. Samtidigt säljer bolaget tre kommersiella fastigheter i Sverige.


Entra låter uppföra världens nordligaste energipositiva kontorshus.

Världens nordligaste energipositiva kontorshus

Energi/miljö Skanska har tecknat avtal med Entra om att bygga världens nordligast belägna energipositiva kontorshus i Trondheim, Norge.


LISTA: Största nordiska affärerna

Transaktioner Fastighetssverige presenterar de största transaktionerna i Sverige och våra nordiska grannländer de senaste tolv månaderna.


Storaffär i Norge

Transaktioner Norwegian Property säljer tre stora kontorsfastigheter på Skøyen i Oslo till Entra för drygt 2,5 miljarder norska kronor.


Femmiljardersaffär i Oslo

Transaktioner DNB Livforsikring säljer Oslo City, ett kombinerat köpcentrum och kontorshus, för cirka fem miljarder norska kronor.


Hemfosa tar första steget in i Norge

Transaktioner Hemfosa gör sitt första förvärv i Norge och köper samhällsfastigheter för 1,5 miljarder kronor.


Skanska investerar 570 miljoner i kontorsfastighet i Oslo

Bygg/Arkitektur Skanska investerar cirka 570 miljoner kronor i en kontorsfastighet i Oslo i ett 50/50 joint venture med Entra, som fått namnet Sundtkvartalet AS. Byggkontraktet är värt cirka 740 miljoner kronor, och inkluderas i Skanska Norges orderbokning i andra kvartalet 2014.


Stort statligt fastighetsbolag i Norge privatiseras

Bolag Det statliga fastighetsbolaget Entra i Norge, med 115 fastigheter om sammanlagt 1,2 miljoner kvadratmeter till ett värde av cirka 25,4 miljarder kronor, håller på att privatiseras av den norska regeringen.


NCC får bygguppdrag i Oslo

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag av Entra Eiendom att bygga ett kontor i Oslo med Statoil Fuel & Retail som hyresgäst. Projektet är värt cirka 370 miljoner kronor.