Image

Veidekke bygger på Södermalm

Bygg/Arkitektur Nu inleds plansamrådet för Veidekke Bostad och Utopia Arkitekters förslag för ny bostadsbebyggelse på Hornsbruksgatan på Södermalm i Stockholm. Förslaget omfattar tre bostadshus med sammanlagt 17 stadsradhus och tolv lägenheter. Bostadshusen placeras längs med Högalidsparkens södra kant med en ny allmän parkdel på husens tak.
Publicerad den 10 Juni 2013
Hornsbruksgatan på Södermalm. Bild: Utopia Arkitekter
Hornsbruksgatan på Södermalm.

Förslaget för ny bebyggelse på Hornsbruksgatan består av sammanlagt fyra byggnader. En ny
tunnelbanebyggnad och tre bostadshus. Byggnaderna får en höjd på två till tre våningar med ny allmän parkyta på taket. De tre befintliga trapporna mellan parken och Hornsbruksgatan ersätts med tre nya.

– Vårt förslag ger inte bara ett antal attraktiva och spännande bostäder. Vi bidrar dessutom till en levande och aktiv gatumiljö - och att staden kan bygga mer och bättre park, säger Jan Svensson, projektansvarig på Veidekke.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige