Image

Veidekke bygger bostäder på Solnavägen

Bygg/Arkitektur På Solnavägen, strax norr om Karolinska sjukhuset, planerar Veidekke att bygga cirka 230 nya lägenheter.
Publicerad den 26 November 2015
Solnavägen. Bild: Veidekke
Solnavägen.

Veidekke Bostad har köpt oexploaterad mark längs med Solnavägen och med svanenmärkta bostäder och bottenvåningar avsedda för kommersiell verksamhet är ambitionen att skapa en hållbar, trygg och levande stadsgata.

Bostadsprojektet kommer att rikta sig mot en bred målgrupp, med bostäder för både ensamhushåll och större familjer. Dessutom kan projektet komma att innehålla tio stycken LSS-lägenheter, sociala lägenheter eller annan form av kategoriboende och en förskola med mellan fyra och sex avdelningar.

- Detta är första steget i att skapa en naturlig länk med liv och rörelse mellan Solna och Hagastaden, säger Mårten Othérus, regionchef på Veidekke Bostad.

I samband med markköpet bidrar Veidekke med cirka 10 miljoner till den gula linjens planerade t-banestationer i Hagastaden och Hagalund. Byggstart för den nya tunnelbanesträckan planeras till 2016, tunnelsprängningarna startar 2017 och trafikstart beräknas till 2022.

- Med nya bostäder och nya tunnelbanestationer i Hagastaden och Hagalund kommer Solnavägen att förvandlas från ful ankunge till svan under de kommande åren. Vi ser fram emot att involvera våra bostadsintressenter i utvecklingen av projektet, säger Mårten Othérus.

Ambitionen är att detaljplanen ska vinna laga kraft under 2017 och att projektet ska byggstartas 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige