Image

Trygghem säljer projektfastighet i Salem

Transaktioner Trygghem har igår sålt del av projektfastigheten Salem 5:67, inom området Söderby Park, till HMI Fastigheter AB.
Publicerad den 1 Juni 2018

Området ligger i Salem, norr om Södertälje.

Avsikten har varit att över tid genomföra detaljplaneprocess, för att utvinna ytterligare byggrätter på fastigheten. Denna process har gått in i nästa skede genom att planavtal tecknats med kommunen. Trygghem har nu avyttrat del av fastigheten med den befintliga byggnaden och kommer fortsättningsvis kommer driva vidare processen med utveckling av de byggrätter som finns på fastigheten.

- Vi har under cirka fyra års tid varit aktiva i området och uppnått första steget i vår målsättning varför vi nu känner att det är rätt läge att lämna över förvaltningsobjektet till en ny ägare, säger vd Mikael Rosenberg.

Försäljningen sker via bolagsaffär, med ett underliggande fastighetsvärde om 22 miljoner kronor.

Fredegårds Fastighetsbyrå var rådgivare i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige