Image

Danskt arkitektföretag vann i Lund

ARKITEKTUR Markanvisningstävlingen om en hotell- och kongressanläggning på Högsta Punkten på Brunnshög i Lund är avgjord. I dag utnämndes förslaget Symbios till vinnare av tävlingen.
Publicerad den 3 April 2008

Schmidt Hammer og Lassen och Comwells gemensamma förslag \″SYMBIOS\″ förordas av juryn bland annat för att förslaget är ett \″starkt och engagerat utformat förslag karakteriserat av samtidsarkitektur.\″ Juryn skriver vidare i sin motivering: \″Gestaltningen uppfyller i hög grad programmets krav om en märkesbyggnad/landmärke med en tydlig egen karaktär, hög arkitektonisk kvalitet och ett fint samspel med omgivningen.\″

Förslaget Symbios inrymmer såväl spa, restaurang, butik och hotell som en kongressanläggning. Juryn har i sin bedömning tagit fasta på att anläggningen kan förväntas tillhandahålla viktig service i Brunnshög. Förslaget har också levererat en detaljerad och tydlig miljöprofil, både vad gäller byggande och drift.

Juryn förordar att kommunstyrelsen tilldelar det vinnande konsortiet en preliminär markanvisning för uppförande av hotell- och kongressanläggningen.

- Det här är ett viktigt steg i utvecklingen av Brunnshög som framtida utbyggnadsområde. Det finns ett underskott på och behov av hotell- och konferensanläggningar i Lund, som detta kan fylla, säger Mats Helmfrid (m), kommunstyrelsens ordförande samt juryns ordförande.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige