Image
Karin Barck-Holst blir affärsutvecklare för Slussen.
Karin Barck-Holst blir affärsutvecklare för Slussen. Bild: Dbox/Foster and partner och Petter Karlberg. OBS: Bilden är ett montage.

Atrium Ljungberg rekryterar affärsutvecklare för Slussen

Bolag Atrium Ljungberg har anställt Karin Barck-Holst som affärsutvecklare. Hon tillträder sin tjänst den 23 april och kommer att ansvara för bolagets utvecklingsarbete i Slussen, Stockholm.
Publicerad den 23 April 2020

Karin Barck-Holst kommer närmast från Folksams kapitalförvaltning där hon ingått i fastighetsverksamhetens ledningsgrupp som projektchef, bland annat med ansvar för utvecklingen av Katarinahuset, en fastighet som Atrium Ljungberg förvärvade av Folksam 2018. Tidigare har Karin Barck-Holst arbetat som marknadsområdeschef på Sweco Management och som projektchef på Borätt och Seniorgården.
– Jag är väldigt glad att Karin börjar hos oss på Atrium Ljungberg. Hennes tidigare erfarenheter kommer att vara mycket värdefulla för oss i vårt arbete med att utveckla våra projekt i Slussen, säger Daniel Kvant Suber, affärsutvecklingschef norra och centrala Stockholm på Atrium Ljungberg.

Atrium Ljungberg är en av de största fastighetsägarna i Slussen. Förutom Katarinahuset äger bolaget fastigheterna Glashuset och Sjömansinstitutet. Efter en överenskommelse med Stockholms stad, där Atrium Ljungberg återlämnat markanvisningen Hamnmästaren för att möjliggöra uppförandet av Nobel Center, har bolaget även flertalet markanvisningar i området. Kvarteret Ormen är en byggrätt där ett hotell planeras att uppföras ovanpå nuvarande tunnelbaneuppgång. Bolaget ska även utveckla den kommande handelsplatsen under Södermalmstorg samt, sedan tidigare, Mälarterrassen som blir en publik byggnad med utblick över Gamla Stan och vattnet. Slutligen har Atrium Ljungberg även kvarteret Ryssbodarne, en markanvisning delvis framför Katarinahuset, placerad ovan både Stadsgårdskajen och Saltsjöbanan med kontor och publika verksamheter i bottenvåningen.
– Slussen är en fantastisk plats och en viktig knutpunkt i staden som berör och engagerar många människor. Det är med stor ödmjukhet och glädje som jag tar mig an uppdraget att tillsammans med teamet hos Atrium Ljungberg fortsätta bidra till en spännande stadsutveckling, säger Karin Barck-Holst.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige