Image
Bild: Nicklas Tollesson

Ytterligare en stor uthyrning i Pagoden

Uthyrning Bygg-Götas uthyrningsarbete gällande projektet Pagoden i Göteborg går vidare. Nu har man tecknat ett nytt stort kontrakt på cirka 3 800 kvadratmeter. Därmed är cirka 9 000 av fastighetens 12 000 kvadratmeter uthyrda.
Publicerad den 16 Mars 2011
Pagoden. Bild: Nicklas Tollesson. Bild: Nicklas Tollesson
Pagoden. Bild: Nicklas Tollesson.

I slutet av förra året genomförde Bygg-Göta två stora uthyrningar i Pagoden, det ena på cirka 3 000 kvadratmeter till IFS Sweden. Det andra på drygt 2 000 kvadratmeter till Solar Sverige.

Nu har man hyrt ut 3 800 kvadratmeter till den nya myndigheten Havs- och vattenmyndigheten, som den 1 april 2012 flyttar in på två hela våningsplan med cirka 200 anställda.

- Vi är jätteglada för att vi fått möjlighet att starta vår verksamhet i just det här huset. Avtalet ger oss stora möjligheter att påverka utformningen av vårt kontor så att det kan anpassas till verksamheten. Husets karaktär kommer att bevaras samtidigt som vi ser att våra behov och önskemål kommer att kunna tillgodoses, säger Björn Risinger, som förbereder den nya myndigheten på regeringens uppdrag.

Fastigheten Pagoden ritades av arkitekten Cyrillus Johansson och har under många år fungerat som lager för Svenska Tobaksbolaget. Kraftiga betongpelare bär upp det sju våningar höga huset och idag pågår ombyggnation och renovering för fullt. Stora spröjsade glasfönster sätts in för att omvandla lagerlokalen till moderna ljusa kontor.

- Vi märker att det råder ett stort intresse för Pagoden. Men det är väldigt sällan vi får möjlighet att hyra ut till en nystartad statlig myndighet. För en hyresgäst som dessutom arbetar med havs- och vattenfrågor blir ju läget utmed älven perfekt, säger Lennart Persson, verkställande direktör vid ByggGöta.

Havs- och vattenmyndigheten öppnar den första juli och kommer fram till inflyttningen i Pagoden att bedriva sitt arbete i Fiskeriverkets lokaler på Ekelundsgatan i Göteborg. Fiskeriverket kommer att läggas ner när den nya myndigheten startar.



Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige