Image

Wingårdh om vinnaren: \"En dynamisk arbetsplats\"

Event Spelutvecklarna Dice/EA Games står som segrare i tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor. Juryn föll för det fantastiska läget, den snygga inredningen och omhändertagandet av medarbetarna. – Vi är oerhört smickrade, säger kontorschefen Ingela Persson.
Publicerad den 11 November 2011
Gert Wingårdh. Bild: Wingårdhs. Bild: Wingårdhs
Gert Wingårdh. Bild: Wingårdhs.

På Berns Salonger i Stockholm korades i går Sveriges snyggaste kontor 2011. 33 kontor nominerades och närmare tiotusen röster kom in från svenska folket. Efter att juryn, med stjärnarkitekten Gert Wingårdh i spetsen, sagt sitt togs vinnarkontoret fram. Kraven var höga.

– På bilderna har vi, liksom folket, sett många snygga receptioner, fina fikarum, kontor med högt i tak och vi har insett att fondväggen lever ett vitalt liv bland inredare i Sverige. Men för att få en bättre inblick har vi i juryn skickat ut patruller till de olika kontoren. Det ska inte bara se bra ut, vi ville även få reda på deras filosofi, hur kontoren används och hur man tar hand om sina medarbetare, säger Gert Wingårdh.

Det vinnande företaget är spelutvecklarna Dice/EA Games, som sitter i Atrium Ljungberg fastighet Glashuset vid Slussen, med panoramautsikt över i stort sett hela Stockholm.

– Det här måste vara enda kontoret där man öppnar ett skåp och ser alla vapen man kan tänka sig. De har en trofévägg med bara automatvapen, säger Wingårdh.

Det är element från deras egna spel som har använts i inredningen. En vapenmålning dekorerar ena väggen i lunchrummet och lampfötterna är gyllene pistoler.

Stridsdetaljerna har blandats med mjuka fåtöljer och rosa toner för en skön och avslappnad känsla. För många känns kontoret som ett andra hem.

Juryns motivering lyder: ”Dice blir Sveriges Snyggaste Kontor 2011 för en helhet och kreativ inredningsarkitektur, spektakulära accessoarer och stor personalomsorg.
Ett aktivt museum där urmodiga spel som biljard, pingis och käglor finns mitt i det digitala skapandet av Battlefield 3.”

Gert Wingårdh imponerades av Dices matsal där det stod en rad med barnstolar för att medarbetarnas familjer lätt ska kunna hälsa på. Mitt i kontoret, på dyrbar kontorsyta fanns ett gym, bredvid fanns det ett biljardrum. Det fanns en trappa med ljusterapi och alla erbjuds massage som personalvård.

– Vi föll för mixen av ett fantastiskt läge, snygg inredning och omhändertagandet av medarbetarna. Dice är en dynamisk arbetsplats. Det blev inte en beauty contest utan en tävling om innehåll, och det tycker jag är väldigt roligt.

– Vi är oerhört glada och smickrade. Vår vision var att skapa det coolaste spelutvecklingsföretaget, och det här visar att vi har lyckats, säger kontorschefen Ingela Persson och tar emot priset, en tavla av nutidskonstnären Timo Solin.

Tvåa blev Skype med motiveringen: För ett dynamiskt, distinkt och dekorativt utförande av högsta klass. På tredje plats kom advokatfirman Cederquist för ett stiligt, stilsäkert och stimulerande inredningsarbete.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter miljardförvärvet – här vill Revelop växa med nya fonden

Bolag Revelop gör sina första förvärv med nya fonden Revelop VI. Efter miljardaffären berättar Revelops vd Thomas Sipos vad man letar efter för fastigheter, på vilka marknader man vill investera, det gynnsamma marknadsläget och om det internationella intresset för fonden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige