Image
Nils Bergman blir ny vd på Datscha. Han efterträder Jacob Philipson, som blir styrelseordförande.
Nils Bergman blir ny vd på Datscha. Han efterträder Jacob Philipson, som blir styrelseordförande. Bild: Datscha

Vd-byte på Datscha

Bolag Nils Bergman blir ny vd på Datscha och nuvarande vd Jacob Philipson blir ny styrelseordförande.
Publicerad den 20 September 2019

Nils Bergman har närmast varit vd för Reach Mee, ett framgångsrikt nordiskt SaaS-bolag (Software as a Service) som Nils Bergman utvecklade från tidigt stadie till att bli en av de ledande aktörerna inom HR-sfären, innan det såldes till Verdane Capital tidigare i år.

Han tar över vd-rollen på Datscha den 1 november.

Jacob Philipson som har varit Datschas vd de senaste åtta åren tar därmed också ett kliv upp och tar över ordföranderollen i Datscha från Urban Edenström, samtidigt som Edenström blir vice ordförande i Datscha.

– Arbetet som vd på Datscha har varit det roligaste arbete jag har haft. Jag känner att det nu är en bra tid att lämna över det operativa ansvaret till Nils som nästa vd och jag ser mycket fram emot att få arbeta aktivt från en styrelseordförandeposition, säger Jacob Philipson.

Datscha har haft en stark tillväxt de senaste åren och Nils Bergman kommer att fortsätta Datschas expansion både i Sverige och internationellt.
– Jag har haft ögonen på Datscha och PropTech-branschen genom åren. Datscha har en otroligt stark position på sin hemmamarknad Sverige och fortsatt stor potential internationellt. Med över 100 miljoner i repetitiva abonnemangsintäkter är det redan idag ett av de större SaaS-sällskapen i Norden. Det är en stark grund att stå på och jag ser goda möjligheter att fortsätta expandera till nya marknader och stärka vårt erbjudande mot våra befintliga kunder. Det ska bli mycket spännande att få vara med och ta nästa steg i bolagets utveckling, säger Nils Bergman.

Datscha kommer att fortsätta trappa upp investeringarna i existerande såväl som nya erbjudanden.
– Datscha är en av Stronghold-koncernens pärlor. Med kombinationen Nils och Jacob framåt kommer vi att fortsätta investera och ta nya spännande steg med Datscha framåt, säger Urban Edenström som är CEO och koncernchef på Datschas huvudägare Stronghold Invest.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Corem laddar förvärvsbössan

Bolag Coronapandemin fortsätter att sprida oro världen över och Corem påverkas av osäkerheten, men bedömer sig stå väl rustat och ha goda framtidsutsikter. Företaget har en stark balansräkning, låg belåningsgrad, en bra mix av hyresgäster och fastigheter i attraktiva lägen på tillväxtorter. Företagets vd Eva Landén berättar för Fastighetssverige hur de arbetar med förvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY