Trendbrott: Sällanköpshandeln i köpcentrum backar

Handel Enligt ny data från SSCD och HUI är tre decenniers tillväxt till ända – sällanköpshandeln i köpcentrum backar.


Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Göteborg
Karin Zingmark och Magnus Svantegård leder Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Göteborg den 14 november.

Digitalisering Göteborg – boka in 14 november!

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Göteborg Den 14 november är det dags för Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering i Göteborg. Heldagsseminariet leds av Karin Zingmark som vid sin sida har Sveriges kanske mest välrenommerade proptech-expert - Magnus Svantegård.


Datscha rekryterar COO

Karriär Datscha förstärker sin organisation med att rekrytera Anders Mårtensson till en nyinrättad roll som Chief Operations Officer (COO).


Datscha flyttar till Kungsbron och AMF

Uthyrning Datscha flyttar till nya större lokaler på Kungsbron 2 hos AMF Fastigheter. Den 2 juli flyttar Datscha in på 623 kvadratmeter.


Göteborgsmarknaden hetare än någonsin

Göteborg Den kommersiella fastighetsmarknaden i Stor-Göteborg har kraftig medvind. Under 2017 ökade transaktionsvolymen i området med 19 procent.

…Och här är de fem största affärerna i området

Transaktioner Under 2017 gjordes det affärer för över 20 miljarder kronor på Göteborgs kommersiella fastighetsmarknad. Här är de fem största.


Datscha till Diös i Luleå

Uthyrning Datscha gör sin första etablering utanför storstäderna i centrala Luleå. Företaget flyttar till sommaren in på översta våningen på Varvsgatan.


Cushman & Wakefield största säljrådgivaren 2017

Bolag Under 2017 var Cushman & Wakefields Capital Markets-team Sveriges största säljrådgivare med en marknadsandel om 17 procent, enligt Datscha.


Här är Höjvalls höga förväntningar

Karriär Jan-Erik Höjvall handplockar ännu en chef till Amasten när Ellen Reichard, tidigare på Savills, blir ny affärsutvecklingschef på bolaget. Här berättar vd:n om sina högt ställda förväntningar på nyförvärvet och detaljerna kring rekryteringsprocessen. ”Förväntar mig att hon är drivande”.

Amasten rekryterar Ellen Reichard som affärsutvecklingschef

Karriär Ellen Reichard ansluter till Amasten från Savills. Hon får rollen som affärsutvecklingschef och tillträder i januari 2018.


Köpcentrum vinner mark i detaljhandeln

Handel Tillväxten för försäljningen i köpcentrum och handelsområden summerades till 4,0 procent 2016. Tillväxttakten drivs på av nya köpcentrum som Mall of Scandinavia och Avion Shopping samt av omfattande utbyggnationer av befintliga handelsplatser. Samtidigt avtar intresset för att etablera ny handelsyta, vilket kan vara ett tecken på avmattning, menar HUI, Datscha och NCSC i en ny rapport.


Så gick Cushman & Wakefield om Catella

Transaktioner Årets transaktionsvolym överstiger nu 100 miljarder kronor. Och Cushman & Wakefield är den säljrådgivare som sålt för mest pengar av alla – genom en stark spurt sedan halvårsskiftet. Svenska vd:n: ”Vi är bra på komplicerade affärer”.


Därför dröjde etableringen i England

Bolag I över ett år fick Datscha kämpa mot brittiska myndigheter innan etableringen blev verklighet. Vd:n Jacob Philipson berättar om motståndet: ”Skitjobbigt”.


Datscha samlar alla detaljplaner på ett ställe

Bygg/Arkitektur Ny funktion ska hjälpa att samla alla kommuners detaljplaner på ett ställe.


Fortsatt positiv köpcentrumtrend

Handel Det senaste året har antalet köpcentrum och handelsplatser i Sverige ökat från 357 till 373. Omsättningen och ytan ökar och dessutom planeras det för drygt två miljoner kvadratmeter ny handelsyta, enligt den årliga kartläggningen som genomförs av HUI Research i samarbete med Datscha och NCSC, Nordic Council of Shopping Centers.


Datscha lanserar Datscha Insight

Bolag Nya Datscha Insight gör det möjligt att ladda upp, dela, skapa, jämföra och visualisera egen data tillsammans med officiell fastighetsdata i Datscha.


Göteborg hetaste marknaden för ny handel

Handel I riket planeras det för hela 2,4 miljoner kvadratmeter ny handelsyta i köpcentrum och handelsområden. Intresset är särskilt stort för Västra Götaland som placerar sig i topp av de tre storstadslänen. I länet planeras det för 700 000 kvadratmeter handel och flertalet projekt har redan påbörjats. Det visar en uppdaterad kartläggning av köpcentrum och handelsområden som genomförs av HUI Research i samarbete med Datscha och NCSC.


Datscha i samarbete med Croisette

Bolag Datscha har slutit avtal med Croisette Real Estate Partner avseende geografiskt nischad hyresmarknadsinformation.


Datscha lanserar delningsmodul

Bolag Datscha lanserar nu Datscha Showroom – en ny modul för att enkelt samla, visualisera och dela fastighetsdata.


Datscha breddas – satsar på småhusinformation

Bolag Datscha gör en satsning på småhusinformation tillsammans med Valuegard.


Datscha på väg till Storbritannien

Bolag Datscha siktar på att etablera sig i Storbritannien under 2015.


Här är vinnarna i Datscha Skicup

Event Nu har första upplagan av Datscha Skicup avgjorts. Här är vinnarna.