Image

Vasakronan utser handelsansvarig

Karriär Jesper Örtengren har utsetts till affärsutvecklingschef handel på Vasakronan.
Publicerad den 18 Januari 2013
Jesper Örtengren. Bild: Vasakronan
Jesper Örtengren. Fredrik Wirdenius. Bild: Vasakronan
Fredrik Wirdenius.

Jesper Örtengren har arbetat inom Vasakronan sedan 2005 (dåvarande AP Fastigheter) och är i dag fastighetschef handel i Göteborg.

Nu får han ansvaret att samordna Vasakronans handelsfunktioner när det gäller produkter, lägen och arbetssätt. Målsättningen är att förbättra synergierna i företaget och stärka Vasakronans möjlighet att möta kundernas förväntningar.
Med mer än 800 butiker i beståndet och 350 000 kvadratmeter handelsyta är handel en betydande del av Vasakronans totala affär.

Utnämningen av Jesper Örtengren är ett led i den fortsatta utvecklingen att bli en ännu mer professionell samarbetspartner till nya och befintliga handelskunder.

Inom ansvarsområdet ligger att samordna företagets resurser samt säkra och samordna strategierna för Vasakronans arbete när det gäller produkter, lägen och arbetssätt.

- Handel är en bransch i förändring. Som en av landets största handelsaktörer ser vi därför ett behov av att bli ännu bättre på att möta våra kunder - oavsett bransch eller marknad. För att lyckas med det behöver vi en sammanhållande kraft och det är den uppgift Jesper nu har fått, säger Fredrik Wirdenius, vd på Vasakronan.

Jesper Örtengren har arbetat med handel i hela sitt yrkesverksamma liv. Han har bland annat arbetat som försäljare av kontorsmaskiner, drivit en butik åt Löplabbet och varit etableringskonsult på Colliers.

Han har haft ett flertal olika roller inom handel i Göteborg sedan han började på Vasakronan (AP) 2005.

I sin nya roll kommer Jesper att arbeta över alla orter som Vasakronan har verksamhet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige