Image
Bon Top i Mölnlycke.
Bon Top i Mölnlycke. Bild: Bo Aktivt i Sverige AB

Unikt koncept i Mölnlycke

Bygg/Arkitektur Bo Aktivt i Sverige AB kommer under hösten att påbörja bygget av Sveriges första Bon Top i Mölnlycke, Härryda kommun. De boende får bland annat tillgång till en 1100 kvadratmeter stor inglasad vinterträdgård och en wellnessdel med gym, bastu och pool.
Publicerad den 23 Augusti 2019

Detaljplanen har godkänts och vunnit laga kraft.

Längs Idrottsvägen och Bäckvägen medger planen att cirka 200 bostäder, verksamhetslokaler och en förskola kan byggas. Bo Aktivt Sverige AB kommer att bygga Brf. BonTop med 88 st 55 + lägenheter samt intilliggande Brf. Idrotten med cirka 30 lägenheter.

De boende i Bon Top får tillgång till en wellnessdel innehållande gym, bastu och pool -- samt en inglasad vinterträdgård på 1 100 kvadratmeter för aktiviteter och avkoppling.

Bo Aktivt har i Bon Top utvecklat en multifunktionell 3D byggnad som mixar boende och handel.

– Vi på Bo Aktivt är glada för samarbetet med Lidl, som förvärvar hela bottenplanet om totalt cirka 2 800 kvadratmeter, bestående av cirka 1 800 kvadratmeter butik, lager och en kundparkering med cirka 40 parkeringsplatser, säger Ulf Spennare, vd på Bo Aktivt i Sverige AB.

– Vi har letat efter det rätta läget för vår första butik Mölnlycke i flera år nu. När vi kom i kontakt med Bo Aktivt och de berättade om sina planer att utveckla ett flerbostadshus med handel i bottenplanet, föll alla bitar på plats. Nu ser vi fram emot att välkomna de boende i Mölnlycke till vår nya butik, säger Christoffer Wennergren, fastighetschef på Lidl Sverige.

– Att Lidl etablerar sig i Bon Top är glädjande, det stärker såväl Mölnlycke centrum som Bon Top och medför en bekvämlighet för våra boende i Bon Top, säger Ulf Spennare.

Bo Aktivt har anlitat Byggnads AB Tornstaden som totalentreprenör och skrivit ett partneringkontrakt gällande uppförandet av Bon Top.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY