Image
Visionsbild av korsningen Badhusgatan/Biblioteksgatan med nya bostäder och lokaler till höger i bild.

Snart klart för Mama Managements första projekt

Bygg/Arkitektur Markus Furbys och Magnus Månssons Mama Management kan snart dra igång sitt första större projekt – nya bostäder och lokaler ovanpå ett befintligt parkeringshus skapar en ny entre till Mölnlycke centrum.


Jacob Torell, Next Step, Magnus Andersson BRA Bygg, Magnus Riemer, BRA Bygg, Joakim Garfvé, Next Step.

BRA Bygg går in som hälftenägare i Wendelstrand

Transaktioner BRA Bygg blir hälftenägare i Wendelstrand tillsammans med Next Step.


Evidensia flyttar in hos Skanska.

Evidensia första hyresgäst när Skanska utvecklar kontorsfastighet i Mölnlycke

Uthyrning Skanska utvecklar och bygger en kontorsfastighet i Mölnlycke företagspark. Evidensia Djursjukhus Göteborg blir först ut med att teckna hyresavtal på hälften av ytan. Lokalerna är anpassade för klinisk djursjukvård med tillhörande kontor. Resterande ytor om upp till 2 000 kvadratmeter erbjuder moderna kontor.


I samma kvarter som Bo Aktivt ska utveckla sitt unika koncept ska JM bygga ägarlägenheter. Kommunalrådet Bo Vorberg är nöjd över att Härrydas bostadsmarknad får en ny upplåtelseform.

Ägarlägenheter på gång i Mölnlycke

Bygg/Arkitektur De första ägarlägenheterna är på gång i Mölnlycke centrum. På torsdagen beslutade kommunstyrelsen att låta fastighetsbolaget JM planera och bygga två nya bostadskvarter med cirka 65 lägenheter på Idrottsvägen i centrala Mölnlycke.


Bon Top i Mölnlycke.

Unikt koncept i Mölnlycke

Bygg/Arkitektur Bo Aktivt i Sverige AB kommer under hösten att påbörja bygget av Sveriges första Bon Top i Mölnlycke, Härryda kommun. De boende får bland annat tillgång till en 1100 kvadratmeter stor inglasad vinterträdgård och en wellnessdel med gym, bastu och pool.


Wallenstam Arena byggs i Mölnlycke fabriker.

Wallenstam arena byggs i Mölnlycke fabriker

Bygg/Arkitektur Nu byggs Härrydas största idrottsarena i en gammal anrik fabriksmiljö i Mölnlycke fabriker. I september ska den gamla fabriksbyggnaden vara borta för att ge plats åt Wallenstam arena, bland annat hemmaarena åt Pixbo innebandyklubb.


Visionsbild av Wendelstrand.

Stort intresse för trästadsdel i Mölnlycke

Bygg/Arkitektur I augusti lanserades Next Steps nya stadsdel Wendelsberg i Mölnlycke – en stadsdel byggd i trä i ett gammalt stenbrott. 750 bostäder ska byggas här – och i nuläget har 750 intresseanmälningar kommit in.


Grönt ljus för Mölnlycke Fabriker

Bygg/Arkitektur Wallenstam har nu fått grönt ljus för byggstart av cirka 600 nya bostäder och kan påbörja arbetet med att utveckla Mölnlycke Fabriker.


Wästbygg och Förbo bygger hyresrätter i Mölnlycke

Bostäder I veckan signerade Wästbygg och Förbo ett avtal om att bygga bostadskvarteret Norra Säteriet i Mölnlycke utanför Göteborg. 51 hyreslägenheter kommer att uppföras.


Castellum hyr ut 11 800 kvadratmeter i Mölnlycke

Uthyrning Castellum har tecknat hyresavtal med 3D-printbolaget Arcam avseende 11 800 kvadratmeter på Designvägen 2 i Mölnlycke. Inflyttning sker första kvartalet 2019.


Castellum genomför bytesaffär med Wallenstam

Transaktioner Castellum genomför en bytesaffär med Wallenstam där Castellum köper två fastigheter i Göteborg med en tillhörande kontorsbyggrätt samt säljer två fastigheter i Kallebäck och Mölnlycke centrum.


Catena bygger nytt i Mölnlycke

Bygg/Arkitektur Catena investerar 200 miljoner kronor i Mölnlycke.


Byggandet av nytt bostadsområde i Mölnlycke startat

Bygg/Arkitektur Spaden är i marken för Mölnlyckes nya bostadsområde Stenbrottet som Tornstaden har utvecklat och nu börjat bygga. Projektet innefattar totalt 128 moderna och välplanerade lägenheter som består av både hyresrätter och bostadsrätter.


Corem förlänger hyresavtal i Mölnlycke

Uthyrning Corem och Svenska Retursystem har förlängt och utökat ett avtal avseende förhyrning om cirka 7 100 kvadratmeter i fastigheten Bråta 2:136 i Mölnlycke Logistikpark, Härryda kommun.


Byggstart för Skanska i Mölnlycke Företagspark

Bygg/Arkitektur I dag tas det första spadtaget för Exide Technologies nya kontor och lager som Skanska utvecklar och bygger i Mölnlycke Företagspark.


Tornstaden köper mark och bygger radhus i Mölnlycke

Bygg/Arkitektur Tornstaden köper mark av bostadsföretaget Förbo och bygger radhus på norra delen av området Säteriet i Mölndal. Ett 40-tal radhus planeras.


Eklandia hyr ut till WEG i Mölnlycke Logistikpark.

Eklandia hyr ut ny logistikfastighet

Uthyrning Eklandia beslutade i juni om att påbörja en logistikfastighet om 6 500 kvadratmeter i Mölnlycke Företagspark.
Nu har man tecknat ett hyresavtal avseende hela fastigheten.


Varbergs Stenfastigheter köper i Mölnlycke

Transaktioner Varbergs Stenfastigheter köper tillsammans med Mölnlycke Fastighets AB en bostadsfastighet i Mölnlycke.


Corem köper i Mölnlycke

Transaktioner Corem köper en fastighet i Mölnlycke för 167 miljoner kronor.


Wallenstam hyr ut i Mölnlyckeprojekt

Uthyrning I slutet av november inviger Wallenstam sitt 2 500 kvadratmeter stora projekt i Mölnlycke centrum. Bland hyresgästerna märks bland andra Lindex.