Image

Tyréns rekryterar ingenjörer bland nyanlända

Bolag Arbetsförmedlingen och Tyréns har kommit överens om att etablera ett nationellt samarbete kring nyanländas etablering på arbetsmarknaden och företagets kompetensförsörjning.
Publicerad den 21 December 2015

Rekryteringsbehovet bedöms vara 30 personer under en treårsperiod och företaget letar främst efter kompetens i form av miljöingenjörer, landskapsarkitekter, VA-projektörer, ingenjörer inom samhällsbyggnad, konstruktörer samt väg- och markprojektörer.

– Efter att ha följt utvecklingen i flyktingkrisen har vi på Tyréns funderat över vad vi kan göra som är ”på riktigt”. Vi kom fram till att det vi kan göra är att få in de som är ingenjörer bland de nyanlända i riktiga jobb. Vi kontaktade då Arbetsförmedlingen som bjöd in oss att delta i regeringens satsning ”Sverige tillsammans”, säger Ulrika Francke, vd för Tyréns.

I arbetet att identifiera lämpliga medarbetare bland de nyanlända kommer Arbetsförmedlingen att presentera ett urval av kandidater och sedan stödja introduktionen av arbetssökande på arbetsplatserna genom praktik med yrkeskompetensbedömning som vanligaste metod. Vid behov kan praktiken kombineras med yrkessvenska.

Ambitionen är att matchningsarbetet ska komma igång under januari 2016. Hur framtagning och urval av kandidater ska ske avgörs lokalt för varje ort. Tyréns erbjuder de nyanlända en praktikplats med en mentor under sex månader. Förhoppningen är sedan att praktiken ska övergå i en fast anställning.

– Vi tillsätter nu en kontaktperson i var och en av våra fem regioner som ska ansvara för det lokala samarbetet med Arbetsförmedlingen. Vi förstår att vi inte kan hjälpa alla men vi vill se till att det inte sitter några duktiga ingenjörer och kör taxi när de i stället skulle kunna arbeta med samhällsbyggnadsprojekt hos oss. Förhoppningen är att vi ska kunna rekrytera minst tio personer per år, säger Ulrika Francke.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson efter Fastpartners förvaltningstapp: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners delårsrapport för perioden 1 januari – 31 mars 2024 visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnettot som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige