Image
Tosito köper ett stort bostadsprojekt i Habo.
Tosito köper ett stort bostadsprojekt i Habo. Bild: Tosito

Tosito förvärvar stort bostadsprojekt i Habo

Transaktioner Tosito förvärvar projekt Kärnekulla i Habo, nära kommungränsen till Jönköping. Tosito har tecknat avtal om att förvärva fastigheten, och tillträder när detaljplanen för etapp 1 – 800 bostäder – har vunnit laga kraft.
Publicerad den 22 Maj 2019

I etapp 1 planeras det för cirka 800 bostäder, kommunal skola och förskola, idrottshall samt kommersiella lokaler för livsmedelsbutik med mera. Bostäderna kommer att innehålla både hyresrätter, bostadsrätter och radhus. För etapp 2 kommer detaljplanearbete att påbörjas närmsta året.

Tosito inväntar färdig detaljplan, och planerar för byggstart till våren 2020 med första inflyttning 2021.

– Vår ambition är att vara med och utveckla bygden och bidra till stadsutveckling med ett helhetsansvar, likt det vi gör i Munksjöstaden tillsammans med Lustgården samt på Strandängen med Vätterhem. Kärnekulla är ett attraktivt område i ett starkt växande Habo, med dess närhet till Jönköping, vilket gör det till en mycket spännande satsning. Vi är väldigt glada och förväntansfulla att kunna ta vid och förverkliga utvecklingen av Kärnekulla, säger Tommy Fritz, vd för Tosito AB.

– Försäljningen av projektet ligger i linje med vår önskan om att arbeta fram goda utvecklingsprojekt och skapa hållbar och inspirerande utveckling för Habo och lämna över byggnationen till en erkänt duktig stads- och stadsutvecklare såsom Tosito, säger Bengt Johansson, Kärnekulla.

Mannheimer Swartling var köparens legala rådgivare, och för säljaren var Feka Juridik rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Mannheimer Swartling på Branschguiden

Mannheimer Swartling är Nordens ledande affärsjuridiska advokatbyrå. Bland våra klienter finns framstående svenska och internationella företag och organisationer. Våra omkring 400 jurister är specialiserade inom olika affärsjuridiska områden och branscher. Vi strävar efter att förstå våra klienters affärsmässiga utmaningar och samtidigt använda vår juridiska spetskompetensen för att hitta de bästa lösningarna.

Ett kontinuerligt förändringsarbete och en väl utvecklad anpassningsförmåga är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att vara en relevant och ...

Läs mer om Mannheimer Swartling på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Quartiers känner vaccin-optimismens vindar på solkusten

Bolag Storbritannien kommer att påbörja vaccinering av sin befolkning under nästa vecka – ett besked som Quartiers Properties vd Marcus Johansson Prakt tror kommer lyfta hotell-, restaurang-, och fastighetsförsäljningen på den spanska solkusten där bolaget är verksamt. För Fastighetssverige berättar han mer om framtidshoppet och bolagets tuffa 2020.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY