Image
Tosito tecknar nytt hyresavtal i fastigheten Arken.

Tosito tecknar grönt hyresavtal i Jönköping

Uthyrning Fastighetsbolaget Tosito har skrivit hyreskontrakt med bolaget Ludvig & Co i Jönköping.


Tosito hyr ut till Erik Olsson Fastighetsförmedling i fastigheten Arken 3 i Jönköping.

Tosito hyr ut till mäklare i Jönköping

Uthyrning Tosito har tecknat ett hyresavtal med Erik Olsson Fastighetsförmedling om en lokal på över 200 kvadratmeter i fastigheten Arken i centrala Jönköping. Mäklarbyrån flyttar in 1 december i Handelsbankens tidigare lokaler vid Hoppets Torg och detta är deras första etablering i Jönköping.


Dream Logistics öppnar kontor på området Kärnekulla i Habo.

Dream Logistics öppnar kontor på området Kärnekulla i Habo

Uthyrning Tosito har tecknat ett hyresavtal med Dream Logistics på området Kärnekulla i Habo. Under första kvartalet 2023 ska det nya kontoret stå klart för inflyttning. Kontoret är cirka 600 kvadratmeter stort och ligger i samma fastighet som restauranger/caféerna Landhs, Ciro, Sushi samt Brooklyn Burger, som även de öppnar under kvartal 1 2023. Dream Logistics är det första företaget som hyr kontorslokaler på Kärnekulla.


Mossagården i Skövde.

Tosito och Brixly bygger i Skövde

Bygg/Arkitektur Tosito och Brixly inleder en gemensam satsning i projekt Mossagården i centrala Skövde. Projektet innefattar cirka 150 bostadsbyggrätter om cirka 15 000 kvadratmeter BTA.


Tosito köper mark i Nässjö.

Tosito köper logistiktomt i Nässjö

Transaktioner Tosito har köpt logistiktomten Lagret 3 av Arwidsro . Tomten är 120 000 kvadratmeter och har ett perfekt logistikläge bredvid Sveriges största inlandsterminal (dryport), stambanan med dagliga tågskyttelförbindelser till bland annat Göteborgs hamn och Europa och bara 25 minuter till E4:an.


SLP köper i Jönköping.

SLP köper i Jönköping – Tosito in som delägare

Transaktioner SLP köper en modern logistikfastighet i Stigamo i Jönköping. Säljare är Projekt Sidog, hälftenägt av Tosito. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 251 miljoner kronor och fastigheten genererar ett hyresvärde om 13,7 miljoner kronor.


Planerna för Nybergs Bil-tomten.

Tosito utvecklar bilkvarter i Jönköping

Bygg/Arkitektur Sedan 2016 har Nybergs Bil jobbat med kommunen för att ta fram en detaljplan för området i kvarteret Charaden där Nybergs Bil har sin verksamhet. Olika förslag har lagts fram till kommunen men nu finns ett förslag som kommunen satsar på. I samband med att förslaget ritats så har ett samarbetsavtal med Tosito tagits fram för att genomföra detta stora projekt.


Gustaf Segerborg.

Randviken förvärvar lager- och industrifastighet i Vaggeryd

Transaktioner Randviken har tecknat avtal om att förvärva fastigheten Balder 2 i Vaggeryd från PHL Fastigheter. Förvärvet görs via bolagsaffär där det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 37,3 miljoner kronor före avdrag för latent skatt. Förvärvet finansieras genom en apportemission till säljaren om 15 miljoner kronor och till resterande del genom sedvanlig bankfinansiering. Tillträde beräknas ske under det andra kvartalet 2022.


Tommy Fritz.

Tosito och Ryttargårdskyrkan i stor affär

Transaktioner Tosito har tecknat avtal med Ryttargårdskyrkan om att tillsammans utveckla 340 lägenheter, trygghetsboende och förskola i centrala Linköping.


Tosito har investerat i PHL Fastigheter som har sitt huvudsakliga bestånd i Vaggeryd.

Tosito gör storköp i PHL Fastigheter

Bolag Tosito har köpt 50 procent i fastighetsbolaget PHL Fastigheter.


STC tar plats i Karlastaden.

Tosito hyr ut i Karlastaden

Uthyrning Tosito har tecknat hyresavtal med gymkedjan STC för en lokal i kvarteret Capella i Karlastaden på Lindholmen, Göteborg.


Tommy Fritz. Obs. Bilden är ett montage.

Här är Tositos plan efter affären med Randviken

Bolag Tosito bryter ny mark och kliver för första gången in som delägare i ett noterat bolag. Vd:n Tommy Fritz berättar för Fastighetssverige om affären med Randviken, framtidsplanerna med delägarskapet och om Tositos tillväxtplaner för resten av 2021.


Tosito säljer fastighet till Randviken – blir storägare

Transaktioner Tosito säljer lager- och industrifastighet i Nässjö till Randviken och blir samtidigt en storägare i börsbolaget.


Tosito fortsätter utveckla Stigamo.

Tosito utvecklar ny etapp på Stigamo med Emotion

Uthyrning Tosito genomför nu sin tredje etapp på Stigamo Jönköping om ytterligare cirka 11 000 kvadratmeter.


Tosito köper i Vättersnäs.

Tosito ökar i Jönköping

Transaktioner Tosito utökar sitt fastighetsbestånd i Jönköping genom att köpa en industrifastighet i Vättersnäs av Västerhuset.


Tosito köper mark på Orust.

Tosito köper mark på Orust

Transaktioner Tosito köper en miljon kvadratmeter mark i områdena Säckebäck och Hälleviksstrand på Orust.


Andreas Martin-Löf får gestalta Tositos 17-våningshus i Karlastaden.

Andreas Martin Löf gestaltar i Karlastaden

Bygg/Arkitektur Andreas Martin-Löf Arkitekter har valts ut att gestalta Tositos bostadsrättsprojekt Atmosfär i kvarteret Capella i Karlastaden, Göteborg.


Tosito köper byggrätter i Karlastaden.

Serneke säljer byggrätter i Karlastaden för cirka 200 miljoner kronor till Tosito

Transaktioner Serneke säljer cirka 15 000 kvadratmeter byggrätter i Karlastaden till fastighetsbolaget Tosito för utveckling av i huvudsak bostäder. Köpeskillingen uppgår till cirka 200 miljoner kronor vilket motsvarar ett byggrättsvärde om cirka 13 000 kronor per kvadratmeter. Försäljningen förväntas ge en positiv resultatpåverkan i det fjärde kvartalet om cirka 80 miljoner kronor. Parterna ingår också ett entreprenadavtal om uppskattningsvis cirka 300 miljoner kronor.


Tommy Fritz.

Här är Tositos planer efter inbrytningen i Göteborg

Bolag Tositos vd Tommy Fritz berättar för Fastighetssverige om allt spännande som händer hos dem nu. Det här arbetar de med och så här ser han på utbudet av byggrätter.


Tosito satsar i Göteborg

Bolag Fastighetsbolaget Tosito etablerar sig i Göteborg med fokus på bostadsutveckling.