Image

Tornstaden får bygguppdrag för Stena

Bygg/Arkitektur Tornstaden har blivit utvalda som totalentreprenör av Stena Fastigheter för byggnationen av nära 300 nya hyres- och bostadsrätter på Hisingen i Göteborg. Projektet, som går under namnet Kvillered, byggstartas i dagarna och är en del i samverkansprojektet Bostad 2021.
Publicerad den 29 September 2017
Tornstaden får bygga Kvillered för Stena. Bild: Stena Fastigheter
Tornstaden får bygga Kvillered för Stena.

Nyproduktionen vid Fyrklöversgatan på Hisingen sträcker sig över hela fem kvarter och blir en förtätning av befintlig bebyggelse i området. Ungefär hälften av de 293 lägenheterna blir hyresrätter och hälften bostadsrätter. En av byggnaderna kommer innehålla 41 välplanerade studentbostäder och husets bottenplan rymmer kommersiella lokaler. Under bostadshusen byggs garage och det kommer dessutom att uppföras ett P-hus om sju våningar.

Staffan Waldenström är ansvarig för projektet hos Tornstaden:
- Kvillered är ett fantastiskt spännande projekt. Dels för att vi haft möjligheten att tillämpa vårt arbetssätt genom att vara med redan i ett tidigt skede och utveckla projektet tillsammans med Stena men också för att det ingår i en större satsning som starkt bidrar till Göteborgs bostadsutveckling. Vi är stolta över att återigen ha fått förtroendet av Stena Fastigheter och genom det få vara med och medverka till bostadsutbudet i staden på ett så pass betydande sätt.

- Projektet håller hög arkitektonisk kvalitet både för bostadsrätter och för hyresrätter, fortsätter Staffan Waldenström. Det kommer att smälta in fint med befintlig bebyggelse men ändå tillföra ett nytt inslag i området. Interiörmässigt sticker bostadsrätterna ut med ett helt färdigt koncept som för tankarna till en blandning av skandinavisk och industriell stil.

Lägenheterna i sin helhet beräknas vara inflyttade till kvartal 3 2020.

Bostad 2021 är ett samverkansprojekt mellan privata/kooperativa/kommunala byggaktörer och Göteborgs Stad. Satsningen innebär att 7000 nya bostäder, utöver det ordinarie bostadsbyggandet, ska vara färdigställda till och med år 2021. Satsningen ingår i Göteborgs 400-årsjubileum.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Baldertopparna häktade – insiderhärvan växer i omfång

Bolag Under fredagen hölls häktningsförhandlingar mot Baldertopparna Marcus Hansson och Magnus Björndahl som misstänks för grovt insiderbrott. Båda männen nekar till brott men häktades på sannolika skäl efter förhandlingarna. Totalt är hela elva personer misstänka i insiderhärvan bekräftar åklagaren för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY