Image
Cecilia Fasth, vd för Stena Fastigheter

Stena Fastigheter satsar på fler bostäder: "Byggpriserna kommer gå ner"

Bolag Trots alla analytikers prognoser om att bostadsbyggandet kommer minska ställer sig Stena Fastigheter i raden av stora fastighetsbolag som inte tänker dra ner på takten. "Den som vågar satsa kommer säkert att gynnas i slutet" säger Stena Fastigheters vd Cecilia Fasth när hon pratade med Fastighetssverige på Lokalmarknadsdagen i Göteborg.


Da Vinciskolan etablerar sig hos Stena Fastigheter i Fisksätra.

Da Vinciskolan etablerar sig i Fisksätra

Uthyrning Da Vinciskolan och Stena Fastigheter har tecknat avtal om en ny förskola i Fisksätra med inflyttning i årsskiftet 2024/2025. Därmed fortsätter den stora investeringen i Fisksätra som grundar sig i att utveckla en stadsdel med en blandning av olika boendeformer, av människor i olika åldrar med olika bakgrunder och erfarenheter som präglas av trygghet, gemenskap och närhet.


Ekebäckshöjd.

Stena Fastigheter bygger 400 Svanenmärkta hyres- och bostadsrätter i Ekebäckshöjd

Bygg/Arkitektur I utvecklingen av det nya kvarteret Ekebäckshöjd i Högsbo, Göteborg ligger fokus på att bygga grönt och göra det lätt för de boende att leva hållbart. Nu startar Stena Fastigheter byggnationen av den tredje och sista etappen som består av 240 hyresrätter och 160 bostadsrätter. De nya husen byggs klimatsmart och certifieras med Svanen. Inflyttningen startar 2025.


Adway flyttar till Masthuggskajen och Stuveriet.

Adway expanderar och flyttar till Stuveriet på Masthuggskajen

Uthyrning HR-techbolaget Adway har valt att flytta sitt kontor till Stuveriet på Masthuggskajen i Göteborg. Stuveriet är ett dynamiskt hus med plats för möten och nätverkande mellan företagen.


Emmelie Sjögren.

Emmelie Sjögren ny fastighetschef på Stena Fastigheter

Bolag Emmelie Sjögren är Stena Fastigheter Göteborgs nya fastighetschef med ansvar för bolagets fastigheter i centrala Göteborg, Kungsbacka, Askim och Mölndal. Hon tillträdde sin nya tjänst den 1 december och ingår i Stena Fastigheter Göteborgs ledningsgrupp.


Delningsboendet har redan tio hyresgäster

Stockholms Stadsmission öppnar delningsboende i samarbete med Stena Fastigheter

Bostäder Som ett led i att sänka trösklarna på bostadsmarknaden öppnar Stockholms Stadsmission för första gången ett delningsboende genom ett samarbete med Stena Fastigheter. Tack vare satsningen kan Stockholms Stadsmission erbjuda ett tryggt boende präglat av gemenskap och hållbarhet till personer som befunnit sig långt från ordinarie bostadsmarknad.


Handelsbanken flyttar till Masthuggskajen och Stuveriet.

Handelsbanken flyttar in i Stena Fastigheters Stuveriet på Masthuggskajen

Uthyrning Stena Fastigheter har tecknat hyresavtal med Handelsbanken i Stuveriet på Masthuggskajen i Göteborg. Inflyttning sker våren 2023. Med sin flytt till Stuveriet får Handelsbanken nya moderna lokaler i en Leed-certifierad fastighet i ett av Göteborgs mest attraktiva lägen.


Cecilia Fredholm Vaarning utses till Chef hållbara affärer hos Stena Fastigheter.

Ny chef för hållbara affärer hos Stena Fastigheter

Bolag Cecilia Fredholm Vaarning har utsetts till Chef för hållbara affärer, en nyinrättad tjänst hos Stena Fastigheter med fokus på att skapa nya digitala servicelösningar till bolagets kunder.


Getswish tar plats hos Stena fastigheter

Swish flyttar in hos Stena Fastigheter

Uthyrning Stena Fastigheter har hyrt ut sina egna lokaler på Vattugatan 2 i Stockholm. Avtal är tecknat med Getswish AB som tar över de cirka 700 kvadratmeter kontor från och med 1 mars 2023.


Ciara McGlinchey, vd på BodyBuddy, har öppnat sin första restaurang i Göteborg. I Stuveriet på Masthuggskajen står dörrarna öppna och intresset för god och näringsrik mat är stort.

Första restaurangen klar till Masthuggskajen

Uthyrning BodyBuddy tar nu sitt framgångsrika matkoncept med hälsosam mat till Göteborg. I helt nya lokaler i Stuveriet på Masthuggskajen står dörrarna öppna för alla som vill äta gott, mitt i den kreativa, hållbara och vattennära delen av Göteborg. BodyBuddy är den första restaurangen att öppna i den nya stadsdelen.


Altona-huset i Malmö.

Egmont flyttar in hos Stena Fastigheter i Malmö

Uthyrning Story House Egmont flyttar in på Altona hos Stena Fastigheter – tecknar avtal på 870 kvadratmeter.


Stuveriet.

Brickland flyttar in i Stuveriet

Uthyrning Stena Fastigheter har tecknat hyresavtal med animations- och visualiseringsstudion Brickland i Stuveriet på Masthuggskajen i Göteborg. I augusti 2022 flyttar företaget in på sjunde våningen och får nya moderna lokalytor och flera gemensamma ytor i en av stadens mest kreativa stadsdelar.


Stora Bostadsdagen Göteborg
Anton Eriksson, Henrik Hansen och Josefine Skoglund pratar om den digitala utvecklingen i bostadssektorn på Stora Bostadsdagen GBG den 2 juni på Elite Park Avenue Hotel.

Stora Bostadsdagen GBG: Ny teknik – nya möjligheter

Stora Bostadsdagen Göteborg Den 2 juni är det dags för Stora Bostadsdagen GBG – mötesplatsen för alla som i tjänsten kommer i kontakt med marknaden för bostadsfastigheter. Under dagen får vi, bland mycket annat, lyssna till en panel med företrädare från ägar- och leverantörssidan diskutera vilka digitala möjligheter det finns i bostadssegmentet. Anmälan stänger nästa fredag – säkra din plats nu!


Till vänster syns planområdet markerat i rött. Till höger en bild över området med Tempelriddarparken i mitten. Områden för föreslagen bebyggelse i cerise och gult område markerar område för föreslagen planläggning av parkmark.

Stena Fastigheter satsar på fler bostäder i Söderort

Bygg/Arkitektur Får markanvisning för att fylla på sina nuvarande tomträtter i Bredäng med fler bostäder. Fastighetssverige berättar mer.


Visonsbild från Fisksätra Torg.

Nu startar upprustningen av Fisksätra Centrum

Bygg/Arkitektur Som ett steg mot Stena Fastigheters vision för Fisksätra 2030, där man skapar ett ännu mer levande Fisksätra med närhet till allt – och alla, påbörjas nu upprustningen av Fisksätra Centrum. Stora delar av centrumfastigheten, om totalt cirka 8 000 kvadratmeter, kommer att moderniseras och rustas upp.


Stena Fastigheter hyr ut i Stuveriet på Masthuggskajen.

Stena Fastigheter hyr ut i Stuveriet på Masthuggskajen

Uthyrning Det nybyggda kontorshuset Stuveriet på Masthuggskajen i Göteborg står klar för inflyttning till sommaren. Ett flertal hyresgäster har tecknat avtal och senast är SMW Group som är specialister på rekrytering, employer branding och marknadsföring på sociala medier. Företaget hyr moderna lokaler på våning 13 av 16. Inflyttning sker 1 oktober 2022.


Stuveriet.

Stena Fastigheter tecknar avtal i Stuveriet på Masthuggskajen

Uthyrning Wallenius Wilhelmsen är nästa hyresgäst att flytta in i Stena Fastigheters nybyggda kontorshus Stuveriet på Masthuggskajen. Det globala fraktbolaget flyttar sitt göteborgskontor från Klippan till mer centrala delar, nära kajen och Järntorget. Inflyttning sker 1 juni 2022.


Wallenstams satsning Kallebäck terrasser syns högst upp i bild i grått medan Kallebäck allé syns i vitt. I Kallebäcks allé ska Stena Fastigheter, Ernst Rosén och Amlövs utveckla ytterligare bostäder.

Trio får markanvisningar vid tungviktarens stora satsning

Bygg/Arkitektur Ernst Rosén och Stena Fastigheter är två av aktörerna som föreslås få ytterligare bostäder anvisade i anslutning till Wallenstams stora projekt i Kallebäck i Göteborg. Fastighetssverige berättar mer.


Stena Fastigheter får markanvisning vid Telefonplan. Bilden illustrerar volymer och inte tänkt gestaltning.

Stena Fastigheter får markanvisning vid Telefonplan

Bygg/Arkitektur Stena Fastigheter har fått en direktanvisning för cirka 250 bostäder vid Telefonplan. Utöver markanvisningen planeras cirka 250 bostäder inom egen fastighet.


Stena Fastigheter lanserar co-livingsatsning.

Stena Fastigheter lanserar co-livingsatsning

Bygg/Arkitektur Stena Fastigheter har fått bygglov för 18 co-livingenheter Göteborg, varav 7 i Tynnered och 11 i Lunden. Bostäderna kommer att stå klara för inflyttning i början av 2023. Satsning på co-living är en del i bolagets hållbarhetsarbete, där den nya bostadsformen bidrar till att bland annat minska klimatavtrycket och öka den sociala gemenskapen.