Image
Bild: Tobin Properties

Tobin Properties anvisas ett nytt bostadsprojekt i Norra Djurgårdsstaden

Bostäder Stockholms stad har beslutat att anvisa Södra Pirkvarteret, som ligger inom del av fastigheten Hjorthagen 1:3 i stadsdelen Östermalm inom Norra Djurgårdsstaden, till Tobin Properties.
Publicerad den 17 December 2019

Stockholms stad och Tobin Properties ska tillsammans verka för att Södra Pirkvarteret planläggs för ny bebyggelse med cirka 120 bostadslägenheter och även ytor för lokaler.

Denna etapp av Norra Djurgårdsstaden heter Kolkajen. Inom Kolkajen planeras 1 500 nya bostäder varav 40 är flytande studentlägenheter, två förskolor och cirka 11 000 kvm kommersiella ytor, samt parker, torg, kajer och en vattenarena. Kolkajen ligger utmed Husarviken och Värtan och gränsar till Gasverket som blir ett nav för kultur och upplevelser men också stadsdelsservice.

En ny konstgjord ö som ska bebyggas möjliggör attraktiva södervända kajer med möjlighet till bad och fler lägenheter i vattennära läge. Utbyggnaden i vattnet skapar också kanaler och en inre vattenbassäng som lämpar sig för olika aktiviteter.

Preliminär byggstart för Tobin Properties projekt är 2025.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Botryggs utmanande läge – pausar tre projekt i storstäderna

Bygg/Arkitektur På grund av det rådande marknadsläget har Botrygg tagit beslut om att pausa nyproduktion i Göteborg och Stockholm. För Fastighetssverige berättar vd:n Adam Cocozza om bakgrunden till beslutet, de utmanande faktorerna som tynger verksamheten och vad som krävs för att projektstarterna ska kunna komma igång igen under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige