Image
Tibco Software hyr mer hos Wallenstam.
Tibco Software hyr mer hos Wallenstam. Bild: Wallenstam

Tibco Software ökar hos Wallenstam

Uthyrning Tibco Software utökar sin lokalyta på Första Långgatan i Göteborg och hyr ytterligare 900 kvadratmeter. Sammantaget utökas lokalytan till nästan 2 700 kvadratmeter fördelat på fyra våningar, där översta våningsplanet blir en gemensamhetsyta för möten, innovationsutbyte och större samarbetsprojekt. De utökade kontorsytorna har även tillgång till takterrass.
Publicerad den 20 Oktober 2020
Annons
Image

– Vi har suttit här sedan början av 2000-talet och har sedan en tid tillbaka velat modernisera kontoret och göra det till en attraktiv arbetsplats där vi kan ta emot samarbetspartners och kunder i en trevlig omgivning. Genom att vi nu bygger om och renoverar tillsammans med Wallenstam skapas fler kreativa mötesytor för fortsatt innovation och produktutveckling. Det känns väldigt bra och är en viktig framgångsfaktor för att kunna fortsätta vår fina utveckling, säger Olle Landström, SVP för Tibco Software.

Tibco Software började som en start-up från Chalmers för drygt 20 år sedan och är idag en global aktör som utvecklar världsledande mjukvara för Visual Analytics. Med tusentals användare världen över säljer man en mjukvara som används av företag inom en mängd olika branscher för att visualisera och interaktivt analysera data, finna trender, upptäcka fel och hitta nya lösningar.

Cirka 100 personer arbetar på Tibco Softwares kontor på Första Långgatan 24-26 i Göteborg medan kollegorna runt om i koncernen återfinns bland annat i USA, Frankrike, Rumänien och Indien.
– Det är extra trevligt att hitta kreativa och bra lösningar tillsammans med våra hyresgäster för att de ska kunna växa hos oss. Tibco kan nu sitta kvar och fortsätta utvecklas på samma adress, säger Marina Fritsche, vice vd på Wallenstam.

Anpassning av Tibcos lokaler kommer att ske etappvis under pågående verksamhet, hela ombyggnationen beräknas vara klar hösten 2021.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter förvärvet i Charlottenberg – så ser Cibus på gränshandelns framtid

Bolag Cibus gör klart med ett förvärv precis vid norska gränsen. Vd:n Sverker Källgården berättar för Fastighetssverige vad som lockade med affären, bolagets syn på gränshandeln och om man kan tänka sig fler gränshandelsförvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY