Peder Wahlgren.

Tidigare Wallenstam-profil startar nytt

Karriär Efter 19 år på Wallenstam ville Peder Wahlgren testa något nytt. För Fastighetssverige berättar den tidigare region- och affärsområdeschefen mer om vad som komma skall.


Convendum, med vd Håkan Jeppsson etablerar sig i Umami Park, Hallonbergen, hos storägaren Wallenstam.

Convendum hyr 5 000 kvadratmeter av Wallenstam

Uthyrning Wallenstam har gått in som storägare i Convendum. Nu etablerar Convendum sig i Umami Park, Hallonbergen och hyr 5 000 kvadratmeter av Wallenstam.


Wallenstam ökar sitt ägande i Convendum

Bolag Wallenstam förvärvar fler nyemitterade aktier i Convendum, och äger 25 procent av totalt antal aktier i bolaget. Under Q4 har ytterligare affärer genomförts, bland annat har aktier i Exeger Sweden AB sålts, liksom en fastighet i Härryda och vindkraftsprojektet Bjälebo.


Nytt restaurangkoncept till Göteborg

Göteborg I Wallenstams K-märkta lokaler på Kungsportsavenyen 1 har nu den första Oliviarestaurangen i Sverige öppnat. Gamla murväggar, takvalv och känslan av att röra sig i en labyrint förstärks genom eldstäder, levande ljus och dämpad belysning.


Här är Wallenstams nya affärsplan

Bolag Wallenstams styrelse har fattat beslut om en ny femårig affärsplan som startar 1 januari 2019, med målet att under perioden uppnå en substansvärdesökning om 40 kronor per aktie. Målet kompletteras med tre viktiga ledstjärnor inom fokusområdena kund, medarbetare och miljö. I samband med den nya affärsplanen görs också justeringar i formuleringarna för bolagets vision och affärsidé.


Wallenstam: Rökfritt i all nyproduktion

Bolag Från och med den 1 januari 2019 inför Wallenstam rökfritt boende i all nyproduktion av bostäder för att kunna erbjuda hyresgäster en hälsosam, trivsam och rökfri boendemiljö.


Mer Wallenstamskt till Willhem

Bolag Som en del i ett avtal från 2015 fortsätter Willhem att successivt ta över Wallenstams fastigheter i Helsingborg. Nu har Wallenstam frånträtt fastigheten Skäran 1.


Så vill Svartling utveckla Wallenstams affär

Bolag För Fastighetssverige berättar Wallenstams nya innovationschef mer om vad som komma skall: "Kommer säkert se flera effekter redan under 2019".

Wallenstam inför innovationsråd

Bolag Daniel Svartling, it-chef på Wallenstam, har även utsetts till innovationschef inom bolaget. I sin roll har han stöd från Wallenstams innovationsråd, vars målsättning är att kanalisera och skapa nya affärsmöjligheter för bolaget.


Wallenstam inför innovationsråd

Bolag Daniel Svartling, it-chef på Wallenstam, har även utsetts till innovationschef inom bolaget. I sin roll har han stöd från Wallenstams innovationsråd, vars målsättning är att kanalisera och skapa nya affärsmöjligheter för bolaget.


Axel Arigato och Livly öppnar i Göteborg

Uthyrning Axel Arigato och Livly öppnar butiker hos Wallenstam i centrala Göteborg.


Wallenstam: "Rekordlåg vakansgrad"

Bolag Wallenstams nyproduktion har gett utdelning i form av ett starkt förvaltningsresultat. För Fastighetssverige berättar Susann Linde mer om hur man tänker inför nästa kvartal och vad man har för planer för den anrika fastigheten i centrala Göteborg.


Wallenstam köper anrik fastighet i Göteborg

Transaktioner Fastighetsjätten förvärvar klassisk hörnfastighet i stadens mest centrala delar.


Wallenstam ökar förvaltningsresultatet med 30 procent

Bolag Wallenstam redovisar ett mycket starkt förvaltningsresultat, 296 Mkr, att jämföra med 230 Mkr för samma period förra året.


Fastighetsjätte vill förvandla slottsträdgård till äldreboende

Bygg/Arkitektur Förvärvade anrika fastigheten förra våren – nu närmar sig utvecklingsplanerna dagens ljus.


Klart: trion som får bygga nytt i Farsta

Bostäder Nu står det klart vilka fastighetsbolag som får bygga de drygt 260 nya bostäderna, ett stenkast från strandkanten i Farsta.


Därför satsar Wallenstam på coworking

Bolag För Fastighetssverige berättar Susann Linde, CFO på Wallenstam, mer om bolagets coworkingmanöver: "Hetaste aktören".


Håkan Jeppsson, vd på Convendum.

Efter Wallenstams intåg – Convendum vill ha ytterligare 35 000 kvadratmeter

Bolag För Fastighetssverige berättar Convendums vd Håkan Jeppsson mer om bolagets planer på att etablera ytterligare cirka 35 000 kvadratmeter de närmaste två åren.

Därför satsar Wallenstam på coworking

Bolag För Fastighetssverige berättar Susann Linde, CFO på Wallenstam, mer om bolagets coworkingmanöver: "Hetaste aktören".


Grönt ljus för Mölnlycke Fabriker

Bygg/Arkitektur Wallenstam har nu fått grönt ljus för byggstart av cirka 600 nya bostäder och kan påbörja arbetet med att utveckla Mölnlycke Fabriker.


Klartecken för Kallebäcks terrasser

Bygg/Arkitektur Göteborgs politiker har gett klartecken för utvecklingen av Kallebäcks terrasser. Kommunfullmäktige antog under torsdagen detaljplanen som möjliggör Wallenstams byggnation av 1 800 nya lägenheter samt ytor för kontor, handel, restauranger förskola och skola i området.


Erik Selin, Hans Wallenstam, Sven-Olof Johansson.

Fastighetskungarna om krisen

Ekonomi/Finansiering På lördag är det tio år sedan Lehman Brothers gick under. För Fastighetssverige berättar fastighetsgiganterna Sven-Olof Johansson, Erik Selin och Hans Wallenstam hur de ser på sina ageranden under krisen, med facit i hand.