Image

Telge Bostäder bygger Södertäljes högsta bostadshus

Bygg/Arkitektur Byggprojektet Stockholmsberget, med bland annat ett 16 våningar högt bostadshus, har inletts.
Publicerad den 6 Juli 2017
Juan Copovi-Mena. Bild: Telge Bostäder
Juan Copovi-Mena.

I Södertälje beräknas 20 000 nya bostäder behövas inom 20 år. Telge Bostäder har som mål att bidra med 150 av dessa varje år.

Nu har startskottet gått för Stockholmsberget, med Södertäljes högsta bostadshus. Här ska, i en första etapp, 72 nya bostäder vara klara för inflyttning till sommaren 2019. Med sockel i natursten och en fasad i naturligt varm färg är bostadshuset på 16 våningar anpassat för att smälta in i områdets 60-talsbebyggelse och i den rika naturmiljön.

Hela projektet på Stockholmsberget omfattar tre nya bostadshus med totalt cirka 140 nybyggda lägenheter.

- Södertälje är en fantastisk kommun och stad med stora potential till att utvecklas ännu mer. Stockholmsberget är ett av många planerade byggprojekt som ska bidra till att det blir bättre, enklare och roligare att bo och arbeta här, säger Juan Copovi-Mena, vd på Telge Bostäder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson efter Fastpartners förvaltningstapp: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners delårsrapport för perioden 1 januari – 31 mars 2024 visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnettot som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige