Image

Telge Bostäder köper i Södertälje

Transaktioner Telge Bostäder köper fastigheten Castor 5 på Järnagatan i centrala Södertälje.
Publicerad den 21 Juni 2018
Castor 5 i Södertälje. Bild: Telge Bostäder
Castor 5 i Södertälje.

Telge Bostäders styrelse gav för en tid sedan vd Juan Copovi-Mena i uppdrag att förvärva fastigheten Castor 5. Avsikten med förvärvet är att bredda fastighetsbeståndet och fortsätta bidra till ett attraktivare Södertälje centrum. Dessutom äger Telge Bostäder redan grannfastigheten och man ser tydliga synergier och ekonomiska fördelar med att förvalta och underhålla båda dessa fastigheter.

– Vi köper fastigheten för att vi vill fortsätta arbetet med att utveckla Södertälje Centrum. Äger vi fastigheter kan vi också vara med och påverka. En annan aspekt är att vi vill kunna erbjuda våra hyresgäster en bred variation av bostäder, säger Juan Copovi-Mena.

Fastigheten Castor 5 innehåller både lägenheter, butikslokaler och en teater. Fastigheten har ägts av familjen Person under nästan ett helt sekel. Nu väljer de att sälja till Telge Bostäder.

– Vi är nöjda med att Telge Bostäder tar över fastigheten då de är långsiktiga fastighetsägare och kommer således värna om Castor 5, som varit i familjens ägo sedan 1929. Vi som säljare kunde inte fått en bättre köpare, säger Jonas Person.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige