Image
Svenska Hus utvecklar i Partille.
Svenska Hus utvecklar i Partille. Bild: Rstudio for architecture

Svenska Hus utvecklar i Partille

Bygg/Arkitektur Kommunstyrelsen i Partille har godkänt en planansökan från Svenska Hus. Det handlar om en satsning på fyra hållbara bostadskvarter mellan Partille Arena och Säveån med minst 400 lägenheter. – Ja, kanske det dubbla om vi planerar väl – så det är ett stort projekt både för oss och för kommunen, säger Henrik Sjölin, fastighetsutvecklingsansvarig på Svenska Hus i Göteborg.
Publicerad den 1 September 2020

Området ligger på Gamla Kronvägen i centrala Partille och tanken är att blanda nya bostäder med lokaler i bottenplan och eventuellt också förskolor och ytor för kommunala verksamheter.
– Läget är perfekt och projektet är en fantastisk möjlighet för kommunen att fortsätta utveckla Partille City, säger Henrik Sjölin. Vad vi siktar på är en helt ny hållbar stadsdel som ytterligare stärker kärnan, med en modern och varm stadskänsla och en variation av huskroppar - gissningsvis 6-8 våningar som högst.

Arbetet med en ny klubbad detaljplan kan i bästa fall vara klart 2025, vilket skulle innebära byggstart 2026. Men det finns miljömässiga och geotekniska utmaningar i utredningsarbetet som kan fördröja detaljplanen ytterligare något eller några år.
– Det är ett spännande utvecklingsprojekt för Svenska Hus där vi tillsammans med kommunen kan fortsätta det positiva arbetet med att stärka de centrala delarna av Partille, säger Svensk Hus vd Daniel Massot. Fastighetsvärdet efter utbyggd detaljplan i Partille beräknas till drygt 2 miljarder kronor och projektet är ett lysande exempel på hur vi arbetar med stadsutveckling. Vi tänker långsiktigt, affärsmässigt, innovativt och med tydligt fokus på våra kunders behov. För att hålla tidplanen är det viktigt att vi kommer igång nu.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Branschprofilen om Logisteas tvärvändning: "Väldigt attraktiv för våra aktieägare"

Bolag För Fastighetssverige berättar Johan Ericsson mer om bakgrunden till att Logistea skiftar fokus från fastighet till tech: "Vad som bara var några ören blir nu till kronor"

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY