Image

Storinvestering i Nynäshamn

BYGG Fastighetsbolaget NGL Construction köper fastigheterna i Nynäshamn där Ericsson tidigare legat. Investeringen uppgår till närmare 800 miljoner kronor. Planen är att omvandla de gamla fastigheterna till en modern teknikby, köpcentrum och bostäder.
Publicerad den 23 Januari 2008

Investeringarna, som är värda mellan 600 och 800 miljoner kronor, kommer att ge 300 till 500 nya jobb när allt är klart.

- Detta är en av de större investeringarna i Stockholmsregionen. Och för en kommun som
Nynäshamn så är detta förstås väldigt mycket pengar, säger Ilija Batljan (s), kommunalråd i Nynäshamn.

NGL har främst kommersiella fastigheter från Lund i söder till Fagersta i norr. Fastighetsbolaget jobbar redan nu med olika företag som kan vara aktuella för området som består av 55000 kvadratmeter byggnad. De första företagen i teknikbyn kommer att finnas på plats redan den första mars.

- Vi har aldrig varit med om en sådan respons från företag som är intresserade av att hyra in sig, säger Henrik Nauckhoff, NGL.

NGL kommer att arbeta för att göra området och de gamla industrifastigheterna så attraktiva som möjligt, men kommer även att behålla karaktären på husen från 1900-talets början. De hundratal bostäder som ska byggas blir i nya fastigheter med utsikt mot havet.

- Det blir 300 till 500 arbetstillfällen inom området plus de som får jobb under byggtiden. Detta är ytterligare ett bevis på den framtidstro som finns i Nynäshamn, säger Ilija Batljan.

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige