Image

Stora uthyrningar i Vällingby City

Uthyrning Stadium och H&M har genom Newsec tecknat hyreskontrakt i Svenska Bostäders Kfem i Vällingby City.
Publicerad den 17 Juni 2014
Peter Appelgren. Bild: Newsec
Peter Appelgren.

Stadium och H&M är båda nya hyresgäster i Kfem och de kommer att satsa stort, bland annat kommer H&M att addera inredningskonceptet H&M Home.

- Vi har arbetat hårt och strategiskt med att få till rätt butiksmix i Kfem. Det känns extra tillfredsställande att ha attraherat några av de bästa hyresgästerna till Kfem, säger Newsecs Peter Appelgren, centrumchef Vällingby City.

Under 2012 påbörjades ett arbete med att skapa en långsiktig plan för utvecklingen av Vällingby City i vilket Kfems framtid är en central del. Det stod tidigt klart att övre plan skulle fyllas med ett antal större ankarhyresgäster medan gatuplan skulle inhysa lite mindre butiker. Den totala butiksytan har ökat från 8 092 kvadratmeter, till dagens 9 742 kvadratmeter när allmänytor har konverterats till butiksyta. I dag är mer än 80 procent av den ytan uthyrd. För att få till den nya butiksmixen kommer Best of Brands att flytta till ett nytt läge med en tvåplansbutik. Även Nilsons ometablerar sig inom Kfem. Övriga sedan tidigare kontrakterade hyresgäster är MQ, Gina Tricot, Kicks, Bagel Street Café, Headspot, och Massagotti Café.

- Med så hög uthyrningsgrad, och så starka varumärken bland hyresgästerna har Vällingby City blivit ett centrum att verkligen räkna med i regionen, säger Newsecs Peter Appelgren.

Vällingby City har en total lokalyta om cirka 70 000 kvadratmeter och ägs av Svenska Bostäder. Under 2013 var den totala omsättningen cirka 1,5 miljarder kronor och antalet besökare omkring tio miljoner. Newsec förvaltar, på uppdrag av Svenska Bostäder, Vällingby City sedan den 1 januari 2012.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige