Image
Elias Georgiadis.
Elias Georgiadis. Bild: Stenhus Fastigheter

Stenhus köper igen – emitterar över ATH

Transaktioner Stenhus Fastigheter fortsätter att växa och finansierar bland annat genom nyemitterade aktier.
Publicerad den 21 Oktober 2021

Den här gången köper Stenhus sju fastigheter. Förvärvet sker genom förvärv av aktier i de fastighetsägande bolagen. En del av köpeskillingen regleras genom nyemitterade Stenhusaktier, vilka emitteras till en teckningskurs om 20,80 kronor per aktie, vilket är högre än Stenhus-aktien har handlats för så här långt – det högsta avslutet har gjorts på 20,45 och på onsdagen stängde aktien på 20,20.

Förvärvet finansieras med nyemitterade aktier samt egna medel och förutsätter ingen bankfinansiering.
Fem av de sju fastigheterna har bilbesiktningar som hyresgäster, de två andra fastigheterna har Byggmax respektive Hedin Bil som hyresgäster. Förvärvet av fastigheterna uppgår till cirka 47 miljoner kronor.

Fastigheterna kompletterar Stenhus bestånd på respektive ort inom segmentet lager/lätt industri/logistik.

Totalt omfattar fastighetsportföljen cirka 5 893 kvadratmeter lokaler, samtliga ytor är uthyrda med en snittduration på cirka fem år. Huvuddelen av fastigheterna är belägna i Uppland. Tillträde är beräknat till 1 december och driftnettot bedöms uppgå till cirka 3,3 miljoner kronor.

En del av köpeskillingen betalas av Stenhus genom preliminärt 276 442 nyemitterade Stenhusaktier till en teckningskurs om 20,80 kr per aktie – aktier för 5,75 miljoner kronor.

Elias Georgiadis, verkställande direktör i Stenhus Fastigheter, kommenterar:
– Genom detta förvärv uppnår vi en effektivare förvaltning genom att fastigheterna kompletterar Stenhus fastigheter på ett mycket bra sätt. Att portföljen har starka hyresgäster gör att det hela känns mycket bra.

Glimstedt har varit legal rådgivare till Stenhus i denna transaktion.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige