Image
Avin Faily, projektledare på Stenhus Fastigheter.

Fruktade för karriären – men blev snarare mer attraktiv på marknaden

Karriär Förra året skrev Avin Faily på Linkedin om härskartekniker och dåligt ledarskap: Inlägget inleddes med "Min karriär kanske är över i och med det här" – men i själva verket blev det snarare tvärtom.
– Jag fick väldigt mycket positiva reaktioner och väldigt många rekryterare hörde av sig, säger Avin Faily, som nu har bytt jobb och blivit projektledare på ett annat noterat bolag. "Ett fantastiskt bolag – väldigt många har ringt och sagt att de också vill börja här."


Elias Georgiadis och hans Stenhus Fastigheter siktar på att ha 20 miljarder kronor i fastighetsvärde år 2025.

Så ska Stenhus nå 20 miljarder

Bolag Stenhus har under sitt första börsår femdubblat sitt fastighetsvärde – och målsättningen höjdes nyligen till 20 miljarder kronor år 2025.
Vd Elias Georgiadis menar att man, utan att ta in nya pengar, kan nå 16 miljarder till dess. Han berättar även en spännande nyhet om det grekiska bolaget som han och Balder är storägare i.


Erik Selins Balder och Sterner Stenhus, ägt av Elias och Tomas Georgiadis, garanterar nyemissionen – till teckningskurs 31,40 – i samband med Stenhus Fastigheters bud på Halmslätten. Halmslätten äger två fastigheter med Martin & Servera som hyresgäst.

Garanterar på ATH: "En självklarhet för oss"

Bolag Stenhus Elias Georgiadis om budet på Halmslätten och stödet från Erik Selin.


Halmslätten, som äger fastigheter som hyrs av Martin & Servera, har fått ett uppköpserbjudande av Stenhus.

Stenhus lämnar offentligt uppköpserbjudande till aktieägare i Halmslätten

Transaktioner Stenhus Fastigheter har lämnat ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägare i Halmslätten att förvärva samtliga aktier i bolaget som inte ägs av Stenhus. Stenhus har ingått avtal med befintliga aktieägare i Halmslätten om förvärv av totalt 17,33 procent av samtliga aktier och röster i Halmslätten.


Elias Georgiadis.

Stenhus rusar på rating och dubblat mål

Bolag Stenhus Fastigheters aktie steg med 18 procent på fredagen efter att bolaget presenterat nya mål och fått en BB-rating.


Elias Georgiadis.

Stenhus köper igen – emitterar över ATH

Transaktioner Stenhus Fastigheter fortsätter att växa och finansierar bland annat genom nyemitterade aktier.


Elias Georgiadis och Samuel Beckstrand.

Stenhus i fem förvärv – ingår samarbetsavtal med JSR

Transaktioner Stenhus Fastigheter har ingått avtal om förvärv av fyra fastigheter samt en utvecklingsfastighet, samtliga via bolagsförvärv. Förvärven finansieras med egna medel och förutsätter ingen bankfinansiering. Bolaget har också ingått ett samarbetsavtal med JSR AB.


Elias Georgiadis.

Stenhus investerar 170 miljoner i Uppsala

Bolag Stenhus Fastigheter i Norden AB har ingått avtal om förvärv av en utvecklingsfastighet i Uppsala som är uthyrd enligt ett 15-årigt trippel-net avtal till Hedin Bil. Förvärvet sker genom förvärv av aktier i fastighetsägande bolag.


Elias Georgiadis.

Stenhus lämnar omvänd vinstvarning

Bolag Stenhus Fastigheter har låtit utföra externa värderingar avseende samtliga bolagets fastigheter samt genomfört en preliminär förvärvsanalys avseende förvärvet av Maxfastigheter. Värderingarna och förvärvsanalysen medför en ökning av resultatet om cirka 430 miljoner kronor vilket kommer att framgå av den kommande delårsrapporten. Detta motsvarar en substansökning om drygt 1,75 kronor per aktie.


Elias Georgiadis.

Stenhus: "Alla förutsättningar för fler förvärv"

Bolag Efter värdeförändringar om fyra procent redovisar Stenhus Fastigheter ett resultat efter skatt på 112,2 miljoner kronor för Q2.


Elias Georgiadis, vd för Stenhus Fastigheter.

Stenhus kontrollerar 99,57 procent av Maxfastigheter

Bolag Stenhus Fastigheter kontrollerar 99,57 procent av aktierna i Maxfastigheter och förlänger inte acceptfristen ytterligare.


Balder, med Erik Selin som vd, och Sterner Stenhus Holding, ägt av bröderna Tomas och Elias (bilden) Georgiadis äger tillsammans cirka 57 procent av det grekiska börsbolaget Premia Properties.

Georgiadis och Balders grekiska satsning: "Extremt bra möjligheter"

Bolag I somras gjorde Balder sin första investering på den grekiska marknaden när man gick in i Premia Properties, med Stenhus Fastigheter-Elias Georgiadis som ordförande och största ägare.
Här berättar Georgiadis om bakgrunden till satsningen, om bolaget han "räddade" för ett drygt år sedan, resan mot att bli ett grekiskt Stenhus och möjligheterna på den grekiska marknaden. "På väg upp efter tio år av kris."


Elias Georgiadis.

Stenhus har genomfört kontantemission på 450 miljoner kronor

Bolag Stenhus Fastigheter har genomfört en kontantemission på 450 miljoner kronor till de två största ägarna Sterner Stenhus Holding och fastighetsbolaget Balder.


Elias Georgiadis.

Stenhus köper två Bilia-anläggningar i Stockholm

Transaktioner Stenhus Fastigheter har ingått avtal om förvärv av två fastigheter inom segmentet lager/lätt industri/logistik i Stockholm, med ett beräknat driftnetto om 13,6 miljoner kronor. Säljare är ett svenskt privatägt AB. Förvärvet finansieras med egna medel och förutsätter ingen bankfinansiering.


Håkan Karlsson.

Grundaren om uppköpet: "Fick reda på det när pressmeddelandet kom"

Bolag Maxfastigheters vd och grundare Håkan Karlsson om processen med Stenhus, konkursen i Karlstad och framtiden.


Elias Georgiadis, vd för Stenhus Fastigheter.

Stenhus når 96 procent i Maxfastigheter – erbjudandet ovillkorat

Bolag Stenhus Fastigheters bud på Maxfastigheter går igeno. Acceptperioden är avslutad om Stenhus har nått 96,49 procent av aktierna och 96,16 procent av teckningsoptionerna i bolaget.


Elias Georgiadis.

Stenhus köper livsmedelsfastighet i Örebro

Transaktioner Stenhus köper 12 000 kvadratmeter av Areim i Örebro.


Elias Georgiadis.

Sjätte nyemissionen för Stenhus – västsvensk familjekoncern går in

Transaktioner Stenhus fortsätter växa genom att ge ut nya aktier – högt över substansvärdet och till 15 procents premie jämfört med aktiekursen. Den här gången är det en välkänd västsvensk koncern som säljer in fastigheter och får betalt i aktier.


Elias Georgiadis.

Stenhus säljer över värdering

Transaktioner Stenhus Fastigheter säljer en fastighet i Huddinge för 87 miljoner kronor.


Michael Johansson.

Tre Kronors vd lämnar för snabbväxande Stenhus

Karriär Michael Johansson lämnar Tre Kronor under 2021 för att istället börja på Stenhus Fastigheter som ansvarig för affärsområdet sällanköps- och detaljvaruhandel.