Image

Start för markanvisningstävling i Rosendal

Bygg/Arkitektur Den första delen av markanvisningstävlingen för tredje etappen av Rosendal, Uppsala, har inletts.
Publicerad den 28 September 2016
Rosendal etapp III. Bild: Creative Commons Attribution
Rosendal etapp III.

Rosendal etapp III beräknas rymma 1 200 lägenheter, varav cirka 500 lägenheter ingår i den här markanvisningstävlingen.

– Rosendal är ett av Uppsalas många spännande och expansiva bostadsområden. Intresset för att bygga och bo där är stort och vi räknar med att få in många spännande och kreativa förslag, säger Erik Pelling (S), ordförande i kommunstyrelsens mark- och exploateringsutskott.

Totalt omfattar tävlingen nio så kallade tilldelningsområden. Ett av områdena är avsett för hyresrätter och övriga för bostadsrätter eller äganderätter. Två av tilldelningsområdena ska bestå av radhus.

– Rosendal är populärt. I projektet ser vi fram emot att ta del av många intressanta förslag som bygger vidare på den småskalighet och kreativitet som präglar etapp I och II, säger Mikael Johnson, projektledare för Rosendal.

Den 16 december lämnas besked om vilka förslag som går vidare till huvudtävlingen. Den börjar 21 december och då förväntas förslagen utvecklas. Beslut om vinnare i tävling fattas av mark- och exploateringsutskott i maj 2017.

Målet är att de första kvarteren börjar byggas kring årsskiftet 2018/2019.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige