Image

SSM stärker upp styrelsen inför notering

Bolag SSM Holding stärker upp styrelsen med flera kända fastighetsprofiler. Samtidigt avslutar SSM sitt advisory board.
Publicerad den 20 September 2016

Vid en extrainsatt bolagsstämma valdes Bo Andersson, Per Berggren, Sheila Florell, Ulf Sjöstrand samt Jonas Wikström till nya styrelseledamöter. Ulf Sjöstrand är en av bolagets två grundare. Anders Janson kvarstår som bolagets styrelseordförande.

Förstärkningen inom styrelsesammansättningen är ett led i bolagets fortsatta förberedelser inför en eventuell notering på Nasdaq Stockholm.

# Bo Andersson är fil.kand från Stockholms universitet samt har studerat vid Harvard universitet i USA. Han har en omfattande internationell karriär och en unik erfarenhet av inköps-, strategi- och ledarskapsfrågor från sin tid som inköpsdirektör i SAAB, GM och styrelseledamot Autoliv.

# Per Berggren är civilingenjör från KTH och har varit vd för stora fastighetsbolag i närmare 15 år. Han är vd för Hemsö och även ledamot i Castellums styrelse. Per har tidigare varit vd för Jernhusen samt haft ledande positioner inom Drott, Fabege och Skanska.

# Sheila Florell är jurist från Stockholms universitet och sedan 2006 chefsjurist på Vasakronan samt medlem i Vasakronans koncernledning. Hon har en betydande erfarenhet av förvärv och fastighetstransaktioner samt bolagsstyrning.

# Jonas Wikström är civilekonom från Uppsala universitet och har en gedigen erfarenhet från den nordiska finansbranschen. Han har bland annat varit fondförvaltare på Catella Fondförvaltning, grundare och vd för WR Capital samt haft ledande positioner inom ABG Sundal Collier och Alfred Berg. Han har under senaste året ingått i SSM:s Advisory board, vilket efter denna styrelseförändring avvecklats.

- Med de nya ledamöterna har vi stärkt styrelsens kompetens inom och erfarenhet från framförallt fastighets- och finansbranschen samtidigt som styrelsen uppfyller kraven för att bli ett noterat bolag, säger Anders Jansson, styrelseordförande för SSM.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige