Image

Sprututbyten i modulbyggnader

Uthyrning Modulhusuthyrarna Temporent står för byggnaden när sprututbytesprogrammet för narkotikamissbrukare startar i Stockholm. Sprututbytena kommer ske i modulbyggnader på St Görans sjukhusområde på Kungsholmen. Temporent har levererat moduler av modellen Kubik till programmet.
Publicerad den 11 April 2013

Modellen är på 224 kvadratmeter. Beställare är Locum.

- Sprututbytesprogrammet är en unik verksamhet och därför har vi utformat byggnaden efter de särskilda behov som finns. Just den här modellen används ofta som kontor, men vi har även tidigare levererat till sjukvården, till exempel för att användas som ett lättare laboratorium, säger Lars Englund, regionchef öst-norr på Temporent.

Det finns cirka 8 000 - 9 000 injektionsnarkomaner i länet och lokalerna förväntas få runt 100 besök per dag. Förhoppningen är att sprututbytesprogrammet ska leda till att injektionsnarkomaner kan sluta dela på sprutor och annan utrustning och därmed slipper utsätta sig för risken att smittas. På så sätt är programmet tänkt att leda till en förbättrad livskvalitet för många injektionsnarkomaner.

Temporent ingår i Nordic Modular Group, som ägs av Kungsleden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige