Image

Sprututbyten i modulbyggnader

Uthyrning Modulhusuthyrarna Temporent står för byggnaden när sprututbytesprogrammet för narkotikamissbrukare startar i Stockholm. Sprututbytena kommer ske i modulbyggnader på St Görans sjukhusområde på Kungsholmen. Temporent har levererat moduler av modellen Kubik till programmet.
Publicerad den 11 April 2013
Annons
Image

Modellen är på 224 kvadratmeter. Beställare är Locum.

- Sprututbytesprogrammet är en unik verksamhet och därför har vi utformat byggnaden efter de särskilda behov som finns. Just den här modellen används ofta som kontor, men vi har även tidigare levererat till sjukvården, till exempel för att användas som ett lättare laboratorium, säger Lars Englund, regionchef öst-norr på Temporent.

Det finns cirka 8 000 - 9 000 injektionsnarkomaner i länet och lokalerna förväntas få runt 100 besök per dag. Förhoppningen är att sprututbytesprogrammet ska leda till att injektionsnarkomaner kan sluta dela på sprutor och annan utrustning och därmed slipper utsätta sig för risken att smittas. På så sätt är programmet tänkt att leda till en förbättrad livskvalitet för många injektionsnarkomaner.

Temporent ingår i Nordic Modular Group, som ägs av Kungsleden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Partnertext

Property Matchmaking med Relier

Presenteras av Relier Real Estate Advisor

Senast från Fastighetssverige Plus

Rost ser stor potential i omvandlingar: "Stark värdekick"

Bolag Genom att omvandla outnyttjade handelsytor till kontor och vakanta kontorslokaler till bostäder fortsätter Knut Rost och Diös att skapa värde.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY