Image
Serneke bygger om Falkenbergs gymnasieskola.
Serneke bygger om Falkenbergs gymnasieskola. Bild: Serneke

Serneke får uppdrag i Falkenberg

Bygg/Arkitektur Serneke Bygg får ett nytt projekt i samverkan med Falkenbergs kommun som omfattar om- och tillbyggnad av de befintliga fastigheterna på Falkenbergs gymnasieområde. Det nya entreprenadkontraktet är värt cirka 160 miljoner kronor.
Publicerad den 25 September 2019

Serneke har gemensamt med Falkenbergs kommun arbetat fram en projektering i fas 1 och nu valt att gå vidare in i en produktionsfas, fas 2. Den nya entreprenaden omfattar totalrenovering samt tillbyggnad av gymnasieskolans befintliga hus 3 och 5. Den nuvarande gymnasieskolan är en gammal industribyggnad från slutet av 1800-talet som nu ska byggas om helt från stommen.
Serneke har sedan tidigare en annan totalentreprenad på byggnationen av Argus, Falkenbergs nya kunskaps- och kulturcentrum, som ligger granne med hus 3.
– Projektet är en del av Falkenbergs kommuns största investering någonsin som vi från Serneke Bygg är oerhört stolta över att få vara en del av. Vi är glada att få förtroendet även i om- och tillbyggnaden av Hus 3 samt av ombyggnad av hus 5, säger Karl Wetterlund, arbetschef på Serneke Bygg.
– Ombyggnationen av gymnasieskolan ger större och modernare undervisningsmiljöer. Vi bygger även samman gymnasieskolan med Argus där bland annat skolbibliotek och skoladministration kommer att finnas. På så sätt kommer det bli enkelt för elever och lärare att röra sig mellan byggnaderna och ta del av allt vad Argus har att erbjuda, säger Irene Wigroth, chef för bygg- och projektenheten på Falkenbergs kommun.

Arbetet startar i början av oktober i år och beräknas vara klart i slutet av 2020. Ordersumman om cirka 160 miljoner kronor inkluderas i orderingången för tredje kvartalet 2019.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige