Image
NorraStråket Kiruna.
NorraStråket Kiruna. Bild: Prefab design system Stockholm & L Arkitekter.

Serneke bygger i Kiruna åt LKAB

Bolag Serneke har tecknat avtal med LKAB om att bygga 194 hyreslägenheter i Kiruna. Totalentreprenaden för lägenheterna, som ingår i Kirunas pågående stadsomvandling, är värd cirka 370 miljoner kronor.
Publicerad den 24 Oktober 2020

Hyresrätterna ska byggas på fem kvarter i det område som kallas gamla skjutbanan, och som bildar en entré till det nya Kiruna centrum. Utöver lägenheterna omfattar projektet också anläggandet av flera större källare som ska kunna fungera som skyddsrum för cirka 800 personer.

I totalentreprenadavtalet ingår även en option på att uppföra ytterligare 32 lägenheter i samma område.

– Det här innebär att vår etablering i den norra regionen tar ett stort steg framåt. Kiruna är inne i en stor utvecklingsfas och det är väldigt tillfredsställande att Serneke får vara en del av den, säger Mikael Thorgren, regionchef på Serneke, enligt ett pressmeddelande.

– Det är ett jättevälkommet tillskott i vårt bestånd när vi ska flytta från gamla centrum till det nya och jätteroligt att få jobba tillsammans med en ny aktör. Vi hälsar Serneke välkommen till Kiruna, säger Siv Aidanpää-Edlert, vd på LKAB Fastigheter.

Projekteringen inleds omgående och beräknad byggstart är i april 2021. Lägenheterna beräknas stå klara till hösten 2022. Ordersumman om cirka 370 miljoner kronor inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2020.

- Joakim Johansson
joakim@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här ska Fortinova växa

Bolag Fortinovas aktie listades nyligen på First North. Fastighetssverige diskuterar med företagets grundare och vd Anders Johansson. Därför ska de finnas på en marknadsplats och här är det aggressiva tillväxtmålet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY