Image
Serneke bygger 400 bostäder i Brandbergen.
Serneke bygger 400 bostäder i Brandbergen. Bild: Urban Couture Arkitekter

Serneke bygger 400 bostäder i Brandbergen

Bygg/Arkitektur När Brandbergen Centrum i Haninge kommun utanför Stockholm ska byggas om och utökas med cirka 400 nya bostäder är det Serneke som blir totalentreprenör. Serneke och fastighetsbolaget Savana har tecknat ett totalentreprenadavtal värt omkring 500 miljoner kronor.
Publicerad den 17 Februari 2020

Entreprenadkontraktet omfattar förutom rivning av vissa befintliga byggnader även nybyggnation av dels cirka 3 500 kvadratmeter kommersiella lokaler i Brandbergen centrum, dels av 400 nya lägenheter i direkt anslutning till centrumet. Bostäderna byggs i sex huskroppar varav den högsta når 61 meter över markplan.

I stadsdelen Brandbergen, som ligger i Haninge kommun strax söder om Stockholm, bor i dag cirka 12 000 personer. I Brandbergen, som har ett centralt läge i Haninge kommun, pågår ett flertal stadsbyggnadsprojekt som är del i den omvandling som syftar till att utveckla Haninge stad. Nya bostäder och omvandlingen av centrum är en del i detta. Brandbergen Centrum, som ligger i norra delen av stadsdelen, är ett övertäckt stadsdelscentrum som öppnade 1974 och är navet i Brandbergen. Här finns närservice, kollektivtrafik och många av områdets mötesplatser.
– Det är ett mycket spännande projekt vi får vara del av när Brandbergen Centrum ska utvecklas. Vi ser fram emot att kunna bidra till att stadsdelen blir både vackrare, tryggare och ett lyft för alla som idag bor och kommer att bo där, säger Erik Carmestedt, arbetschef på Serneke.
– Vi är mycket glada över att nå en överenskommelse om ett samarbete med Serneke, ett entreprenadföretag som vi har haft ögonen på de senaste åren. Vårt gemensamma arbete för att få detta projekt till genomförande har varit lyckat och vi hoppas att detta blir starten på ett långvarigt samarbete oss emellan, säger Vesko Mijac, vd och grundare av Savana.

Arbetena inleds i mars med rivning av befintligt parkeringsdäck följt av grund- och markarbeten. Enligt planen ska projektet vara genomfört i början av 2023. Projektet är villkorat av beviljat bygglov.

Ordersumman om cirka 500 miljoner kronor inkluderas i orderingången när villkoret om bygglov är uppfyllt, vilket förväntas ske i första kvartalet 2020.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige